Tjänster i Peking

Det finns många saker att tänka på när man tar steget att komma till Asien för att lära dig kinesiska i Kina. En del av vårt jobb är att göra det steget så enkelt och smidigt som möjligt för dig.

Det är anledningen till att vi erbjuder ett antal olika tjänster för att hjälpa till med övergången. Att du kommer uppleva en viss kulturschock i Kina är oundvikligt men saker kan göras mycket enklare, när du känner dig trygg i vetskapen om att du har ett kollektivtrafikkort (inklusive pengar) och ett kinesiskt mobilt SIM-kort som är redo att användas (också påfyllt).

Att lösa dessa problem ensam, när du är ny i Kina kan visa sig vara besvärligt och svårt. Men inte längre! Du kan alltid vara säker på att du har fullt stöd av LTL-personalen oavsett när och hur du behöver hjälp.

Vi känner till Kina, vi vet hur saker fungerar här och vi finns här för att hjälpa dig. Nedan finns en lista över de tjänster vi tillhandahåller för att göra din resa till Kina så smidig och bekväm som möjligt.

Survival kit standard – överlevnadspaket  

Vårt standardpaket för överlevnad i Peking innehåller följande:

 • Mobilt SIM-kort med data och tid att ringa för – Vi börjar med att ge dig 10 GB data och 300 minuters samtalstid. Fråga oss om hur du ska tanka på när du anländer eller behöver.
 • Upphämtning på flygplats / järnvägsstation – När du anländer till Peking kommer vi att finnas där för att minska stressen med att resa i kollektivtrafiken.
 • Kollektivtrafikkort – Ditt kort kan användas på allmänna bussar eller i tunnelbanan och har cirka 10-12 resor på det redo att användas.
 • Bankhjälp – Även om reglerna ständigt förändras och ingen naturligtvis vet vad som kommer att gälla när du anländer (detta är ju Kina), kommer vi att berätta vilken bank som för närvarande har den mest gynnsamma policyn för tillfället. Vi kan inte garantera att vi kan öppna ett bankkonto åt dig, men vi gör vårt bästa för att hjälpa till.
 • Registrera dig hos polisen – Utlänningar måste registrera sig hos polisen. Detta gör vi när du anländer till ditt boende och vi kommer att vara till hjälp med detta.
 • Gratis cykel – detta är villkorat och beror helt och hållet på om vi kan öppna ett kinesiskt bankkonto åt dig. Utan bankkontot kan vi inte registrera dig på apparna för cykeldelning.
 • Karta över Peking – traditionell turistkarta.
 • LTL-väska – i våra vackra gula och blå färger! Vad annars?
 • Gratis skåp
 • Gratis personlig kaffemugg

Observera – Standardpaketets för överlevnad ingår i vårt program med immersion i Kina och program i multipla städer.

Kostnad för överlevnadspaketet standard – 1 815 CNY

Peking Survival Comfort Kit – komfortpaket

Vårt komfortpaket innehåller allt i standardpaketet tillsammans med dessa tre extra:

 • Massage – Koppla av och varva ner med vår helkropps- eller fotmassage
 • International Hospital VIP Card – Få prioritet på ett engelsktalande sjukhus i Peking
 • Gymmedlemskap i en månad – Bekvämt nog har vi ett gym precis intill skolan. Få ut det mesta möjliga av platsen och faciliteterna med ett månadskort bara för dig
Kostnad för komfortpaket – 2 915 CNY (Kinesisk Yuan)

Endast flygplatsupphämtning

Flygplats ankomsthämtning skylt
Flygplatsupphämtning med LTL – Anländ till ditt boende bekvämt

Om du bara vill ha flygplats- eller tågstationsupphämtning har vi ett paket som endast är avsett för det.

 • Upphämtning från flygplatsterminalen eller tågstationen. Körd direkt till ditt boende
 • Du behöver inte ta någon annan form av transport
 • Undvik besväret med att åka i kollektivtrafiken
 • Snabb och effektiv service som hjälper dig
 • Anländer direkt till ditt boende i Peking
 • Tillgänglig vid alla flygplats- och tågstationsterminaler

Som alltid med LTL tillkommer det inga extra avgifter om du behöver hämtas sent på natten eller tidigt på morgonen. För en smidig upplevelse rekommenderar vi dock att du anländer till Kina mellan 10:00 och 17:00 på söndagen innan din kurs startar.

Kostnad för upphämtning – 300 CNY

Peking Connection Kit – kontaktpaket

Vårt kontaktpaket syftar till att hjälpa dig att få vänner så snabbt som möjligt. Vi råder alltid våra elever att försöka få lokala kinesiska vänner så mycket som möjligt, särskilt de som inte talar engelska. Faktum är att det är väldigt lätt att dras till utländska vänner helt enkelt för enkelhetens skull.

Du kommer att kopplas ihop med någon som har liknande intressen och hobbyer som dig. Detta ger dig ett försprång precis när du anländer till Peking. Därefter kan du träffa många fler vänner.

Personlig studentambassadör

Vi kommer att para ihop dig med någon baserad på gemensamma intressen och hobbyer. Du får chansen att utforska Peking tillsammans med din studentambassadör och få kinesiska vänner istället för att bara umgås med andra internationella studenter eller leva i ”expatbubblan”.

Personlig kinesisk utbytesvän

Din utbytesvän hjälper dig med kinesiska medan du hjälper dem i gengäld. Du kan vara säker på att ni kommer att prata om historier från ditt hemland, kulturella skillnader, mat och så många fler ämnen. Det fantastiska med att träffa människor från hela världen är de berättelser du berättar är obegränsade. Du kommer också att lära dig mycket av din språkvän oavsett om det handlar om det kinesiska språket eller kinesisk kultur i sig.

Kostnad för kontaktpaket – 900 CNY

Kontaktservicetjänsten består av att hitta och presentera dig för personer som vi tror att du kommer att få det bra med. Vänskapen själv måste du naturligtvis bygga själv och även om vi tror att ni kommer att matcha kan ingen garantera detta. Vänner och kontakter är inte ”till salu” och behöver byggas av dig själv, inte köpas. Syftet med kontaktpaketet är att göra det lättare att påbörja den här processen, som fungerar mycket bra för de flesta av våra elever och har lett till många livslånga vänskaper och betydligt snabbare framsteg i det kinesiska språket för deltagarna.

FAQ

ÖVERLEVNADSPAKET - Hur träffar jag min chaufför på flygplatsen?
När du anländer till Peking kommer du utan tvekan att ha lite jetlag efter vad som troligtvis var en lång flygresa. Tack och lov kommer vår chaufför att finnas till hands för att plocka upp dig. När du har stigit av planet, gå igenom tullen och hämta upp ditt bagage. Gå därefter till ankomsthallen där din chaufför väntar på dig med en skylt med ditt namn. Det kan mycket väl vara många människor där, men oroa dig inte om du inte direkt ser din chaufför. Han letar också efter dig, och kommer att ha en god idé om vem han letar efter!

ÖVERLEVNADSPAKET - Vad ska jag ta med till min första dag på LTL Mandarin School?
Alla dina läromedel och eventuell nödvändig utrustning kommer att tillhandahållas på vår skola så bara ta med dig själv men glöm inte ditt pass också. Allt annat, som t.ex. bärbar dator, egna läromedel, skolmaterial etc är du välkommen att ta med naturligtvis!

KONTAKTPAKET - Hur kommer jag att träffa min utbytespartner och studentambassadör?
Vi kommer att bjuda in dig till en måltid tillsammans med din utbytespartner och studentambassadör där ni kommer att lära känna varandra och ordna era nästa aktiviteter tillsammans.

KONTAKTPAKET - Varför två personer?
Vi kommer att välja båda utifrån deras bakgrund, ålder och intressen så att ni har något att prata om med varandra. Hur väl du får kontakt med en person beror emellertid alltid på er två. Två personer fördubblar dina chanser att få en vän för livet.

KONTAKTPAKET - Vilka är de två personerna?
Detta beror mycket på vem vi tycker passar dig. Det kan vara lokala universitetsstudenter som vill bli vän med utlänningar, unga yrkesverksamma som vill få ett mer internationellt perspektiv eller en av våra vänner som bara gillar att ta en drink med nya människor. Låt oss välja rätt personer för dig.

KONTAKTPAKET - Kan ni garantera att vi blir vänner?
Naturligtvis kan vi inte det. Vi ger dig kontakter, människor och upplägget. Men till slut måste ni båda bygga upp förhållandet tillsammans. Att få lokala vänner i ett land så kulturellt annorlunda som Kina är en utmaning, men också ett bra sätt att lära sig kinesiska. För mer råd om hur man lär sig mandarin utanför klassrummet, titta på vår sida om hur du lär dig kinesiska online.

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?