Studentvisum till Kina

Du måste ansöka om ett studievisum till Kina innan du kommer till Kina för att studera kinesiska hos LTL.

Som en fullständigt ackrediterad kinesisk språkskola kan LTL utfärda inbjudningar för studentvisum för hela din kurs i Kina.

Processen för att ansöka om ett visum till Kina skiljer sig åt mellan varje kinesiskt konsulat och varje kinesisk ambassad. Det beror också på din nationalitet, landet du bor i och din tidigare visumhistoria i Kina.

Chinese X2 visa up close inside a passport

 • Visuminbjudningar till Kina
 • Stöd med visumansökan
 • Boendebekräftelse
 • Pålitliga visumbyråer
 • Snabbt, enkelt och effektivt

Den kinesiska visumansökan är känd för att vara svår att genomskåda och officiell information som ges av myndigheter är ofta felaktig eller föråldrad.

Vi på LTL har dock många års erfarenhet av att tillhandahålla visumstöd och kommer att vägleda dig genom processen.

 • Document för visuminbjudning

  Document för visuminbjudning

  Inbjudningsbrev - Tillkännagivande om skolans antagning och inbjudningsbrev för visum
  Bekräftelse av boende - Få ditt bekräftelsebrev för boende
  Betalningsbekräftelse - Kursdokument för att stödja din ansökan
  Original - Vi kan organisera att leverera originalen via DHL hem till dig

 • Visumstöd

  Visumstöd

  Erfarenhet - Vi har guidat tusentals studenter genom processen
  Support - Låt oss ge dig råd om hur du ansöker och vilka dokument du ska skicka in
  Vägledning - Om du har några frågor, bara fråga oss och få svar snabbt
  Visumbyråer - Vi vet vilka som är pålitliga och vilka som inte är det

Visum till Kina är ganska komplexa och det är viktigt att vara uppmärksam när du ordnar med dem. Byråkratin är ofta mycket ineffektiv. Men så länge du studerar på en ackrediterad mandarinskola som LTL välkomnar myndigheterna utländska studenter till Folkrepubliken Kina och du kommer att kunna få visum för din kurs. Vi har hittills haft mer än 3000 studenter som har lärt sig mandarin på LTL och bara en kunde inte komma till Kina på grund av visumproblem och det var för att han väntade med att ansöka om visum till den sista veckan och inte följde våra råd. De andra 2999+ har alla fått sina visum.

När du har bokat din kurs i kinesiska hos oss kommer vi att be dig skicka en kopia av ditt pass och sedan utfärda dina visuminbjudningsdokument. Vilket slags visum du ska ansöka beror på hur länge du komm0er till Kina, din nationalitet och vilken ambassad du planerar att ansöka på. Vi har försökt att svara på de vanligaste visumrelaterade frågorna i vårt FAQ-avsnitt nedan.

Studentvisum till Kina – dokumentleverans

Om du inte specifikt ber oss att göra något annat kommer vi alltid att skicka dig elektroniska kopior av dina visumdokument till Kina först så att du kan ansöka med dem och spara in på kostnaden för kuriravgifter för leverans med DHL.

Electroniska dokument Originaldokument
GRATIS Avgifter för DHL, beroende på din leveransadress

Om du vill att ditt kinesiska visum ska vara giltigt lite längre än din kurs för att resa runt Kina är det möjligt att ordna detta.

Avgift för visum till Kina

Visuminbjudningsdokument

Visumdokument Pris
Visum för <90 dagar GRATIS
Visum för >90 dagar 1 200 CNY
Dokument för förlängning av visum i Kina GRATIS

Utökad giltighet för visum

Varaktighet Pris
<14 dagar GRATIS
14-31 dagar 500 CNY
>31 dagar EJ TILLGÄNGLIGT

FAQ

Behöver jag visuminbjudningsdokumenten i orginal?

Varje kinesiskt enskilt konsulat avgör om originalet krävs för att ansöka om visum eller inte. Detta kan ändras när som helst och skiljer sig ofta även mellan varje enskilt kinesiskt konsulat i samma land. Du kan ringa dem och fråga, men var beredd på att det du kommer att få höra i telefonen kanske inte alltid är det du blir ombedd att göra när du ansöker. Vi har emellertid haft tusentals studenter som ansöker om visum på hundratals olika konsulat i världen, så din studentrådgivare kommer att kunna informera dig om vad de krävde från andra LTL-studenter som ansökte där tidigare.

Hur mycket kostar det att skicka original via DHL?

Detta beror på var du bor. Vi kommer att förinbetala DHL-avgiften åt dig och du kan betala för dem när du anländer till vår skola.

Hur lång tid tar det för originalen att anlända?

Detta beror på var du bor, men vanligtvis anländer en DHL-leverans inom en till tre dagar efter det att den skickades.

Hur lång tid tar det att ansöka om visum?

Det beror mycket på ambassaden du ansöker på. Vissa erbjuder expresstjänst på 24 timmar, medan andra kan ta upp till en vecka eller längre. Det är alltid en bra idé att ansöka tidigt för att undvika eventuella problem. Kom också ihåg att till exempel en 24-timmars expresstjänst inte betyder att ambassaden är skyldig att behandla din visumansökan inom en dag. Om de har några frågor eller bara är mycket upptagna den dagen kan det fortfarande ta längre tid, så försök alltid att ge dig själv så mycket extra tid som möjligt.

Hur länge i förväg kan jag ansöka om visum?

Detta beror på ambassaden, men i de flesta kinesiska ambassader får du bara ansöka om ett kinesiskt visum tre månader före din planerade ankomst till Kina.

Hur lång tid tar det för LTL att utfärda visuminbjudningar?

När du har bokat din kurs kan vi ha dina visuminbjudningar redo inom mindre än en arbetsdag. Vi uppskattar att vi får lite mer tid, men om du bokade en kurs med mycket kort varsel kan vi också ha dem redo inom ungefär en timme. Kundtjänst är mycket viktigt för oss och vi kan behandla en bokning, utfärda visumdokument och skicka dem till dig väldigt snabbt om du har bråttom. Visumdokument kan emellertid endast utfärdas under arbetstid i Kina eftersom de andra nödvändiga dokumenten inte finns tillgängliga annars. Så se till att du tänker på tidsskillnader och kinesiska helgdagar när du planerar.

Utfärdas visum för specifika datum?

Även om du ansöker om specifika resedatum kommer ditt visum inte att utfärdas för de specifika datumen. Ditt visum kommer att utfärdas för en varaktighet (till exempel 180 dagar) och du kommer att få stanna under den varaktigheten i Kina från den dagen du har kommit in i landet. Visumet har vanligtvis också ett datum inom vilket du måste komma till Kina för att visumet ska vara giltigt. Vanligtvis måste du resa till Kina inom tre månader efter att du fått ditt visum för att det ska vara giltigt.

Vad är ett visumansökningscenter?

Många kinesiska ambassader har outsourcat de första stegen i viseringsansökningsprocessen till privata företag som driver visumansökningscenter. Det betyder att du kanske inte kommer till ambassaden för att ansöka om ditt visum, utan istället till ett visumansökningscenter som kommer att kontrollera dina dokument och sedan skicka dem till ambassaden. Tyvärr är ibland personal för visumansökningar inte så bekanta med visumreglerna och om du har möjlighet att göra det rekommenderar vi alltid att du ansöker direkt vid ambassaden.

Hur ser visumansökan ut?

Detta är det allmänna ansökningsformuläret för visum till Kina, även om konsulatet du kommer att ansöka på kan ha en något annan mall, så rekommenderar vi att du laddar ner det från deras webbplats.

Hur mycket kostar det?

Kostnaderna för visumansökan vid ambassaden varierar mycket från land till land och kan också ofta ändras. Ambassaden kan tala om detta för dig. Pengarna de kommer att debitera dig är en av de få saker som kinesiska ambassader vanligtvis kommunicerar mycket klart och tydligt.

Ska jag ta hjälp av en visumbyrå?

Inte alla länder har bra kinesiska visumbyråer, så om det inte finns någon i ditt land så bry dig inte om det. Men om det finns en erfaren och pålitlig kinesisk visumbyrå i ditt land, är det vanligtvis en bra idé att använda dem. Kinesiska ambassader är i allmänhet väldigt opålitliga när det gäller att kommunicera exakt vad som behövs för tillfället för att ansöka om visum. En erfaren kinesisk visumbyrå vet vad den aktuella situationen är på ditt lokala konsulat och kan ge dig råd i förväg om vilka ytterligare dokument som kan krävas och hur du skaffar dem.

En ambassad kan be dig lämna dina rese- och sjukförsäkringsdokument, flygbokningar eller något annat sådant de kan komma på – eller ingenting alls. Det beror på visumansvarig. Detta skiljer sig mellan varje konsulat, ändras ofta och publiceras vanligtvis inte någonstans. En bra visumbyrå vet emellertid, eftersom de ansöker om visum för studenter till Kina varje dag och är bekanta med vad visumansvariga för närvarande vill ha. Att ha en visumbyrå kontrollera dina dokument innan du ansöker kan ofta spara flera bortkastade resor till ansökningscentret. På vissa ambassader får visumbyråer också förmånsbehandling och kan ansöka om visum snabbare och med färre dokument som krävs än för personer som ansöker själva.

Behöver alla som reser till Kina visum?

Medborgare i Japan, Singapore och Mongoliet kan få en 15 dagars visum vid ankomst. Alla andra måste ha visum innan de går ombord på ett flygplan till Kina. Försök inte flyga till Kina utan visum eftersom de inte släpper in dig. Det enda undantaget är ett transitvisum som du kan få på vissa kinesiska flygplatser vid ankomst, men du behöver då ett flyg bokat till ett annat land. Beroende på flygplatsen utfärdas kinesiska transitvisum för olika varaktigheter, men aldrig under mer än tre dagar, så det passar inte för en kurs i kinesiska i Peking, Shanghai, immersion i kinesiska eller sabbatsår.

Behöver jag en bokning av boende?

Ja, på de flesta ambassader måste du visa en bokning av boende för din avsedda vistelse i Kina. Kinesiska ambassader har mycket specifika krav på hur en boendebekräftelse ska se ut och de som utfärdas av hotell, Airbnb eller privata hyresvärdar accepteras ofta inte. Av den anledningen kommer alltid en bekräftelse på boende inkluderas i dina inbjudningsdokument för studentvisum till Kina från LTL.

Kan jag få en visuminbjudan om jag inte är student på LTL?

Nej, det kan du naturligtvis inte.

Kan jag få visum om jag studerar mandarin deltid?

De kinesiska myndigheterna utfärdar endast studentvisum för studenter som lär sig mandarin på heltid. Det är inte möjligt att komma till Kina på studentvisum om du bara lär dig mandarin några timmar i veckan. För att kvalificera som en heltidsstudent i kinesiska måste du ta minst 10 timmar individuella eller 20 timmar grupplektioner per vecka.

Finns det folk som studerar kinesiska medan de är på turistvisum?

Ja, många som är på turistvisum (L) lär sig också mandarin. L står för “lüyou” på kinesiska (resor).

Vad kallas det kinesiska studievisumet för?

Ett kinesiskt studievisum kallas ett X-visum. X står för “xué xí” (studie). Det finns många andra typer av visum, som F-visum för affärs- eller kulturbesök, S-visum för besökande släktingar och så vidare. Ibland kan en ambassad utfärda ett slumpvis visum som du inte ansöker om. Vanligtvis är detta inte ett problem men fråga oss om du fick något som ser lite konstigt ut. Vi har ingen aning om varför, men enligt vår erfarenhet har kinesiska konsulater särskilt i Ryssland en tendens att ge fel visum.

Vem ansvarar för att ansöka om mitt visum?

Du ansvarar för detta. Vi har många års erfarenhet av att stödja studenter att ansöka om visum, kan ge dig de dokument som behövs, ge råd om var du ska ansöka, hur du fyller i ansökningsformulär och så vidare. Men även om vi skulle vilja, har vi inte behörighet att ansöka om ett kinesiskt visum å dina vägnar. Detta innebär att bara du själv kan ansöka eller godkänna en kinesisk visumbyrå att göra det åt dig. Du är den som kommer att få ditt pass tillbaka från ambassaden och är därför också ansvarig för att se till att du fick rätt visum (kinesiska ambassader ger inte alltid ut den typ av visum du ansökte om) och att det är giltigt för hela din kurs i mandarin i Kina. Om du är osäker eller behöver råd, skicka bara oss ett foto av visumet du fick så kan vi kontrollera det åt dig.

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?