Sabbatsår i Kina med LTL

Upplev Kina som aldrig tidigare med vårt program för att ta ett sabbatsår i Kina.

Lär dig kinesiska i Kina och utforska ett av världens mest fascinerande länder samtidigt.

Totalt sett har vi fyra sabbatsår i Kina-program, varje program har sin egen nisch som gör att vi kan tillgodose olika preferenser.

Sabbatsår i Kina

 • Sabbatsår  i Kina
 • Studera utomlands och upptäck Kina
 • Bli flytande på mandarin
 • Upplev fullständig kinesisk immersion

Våra studenter blir nära vänner och upplever några minnen en gång i livet tillsammans med vårt sabbatsår i Kina-program.

Kanske vill du bli flytande på mandarin medan du arbetar som praktikant? Kanske vill du uppleva ”det riktiga Kina” där ingen i lokalbefolkningen talar engelska? Eller hur är det bara att skapa ett helt eget sabbatsår, skräddarsytt precis som du vill? Oavsett vilket av alternativen som lockar mest; kommer du garanterat att uppleva något som du aldrig upplevt tidigare. Kina har en 5000 år gammal civilisation med en mängd historia och kultur att fördjupa sig i.

 • Ditt sabbatsår i Kina

  Ditt sabbatsår i Kina

  Upplev Kina - Utforska och fördjupa dig i "Mittens rike"
  Fyra program - Något för alla
  Lär dig kinesiska - Bli flytande medan du reser genom Kina
  Vänner för livet - Bygg starka relationer med elever och lärare

 • Bästa teamet du kan hitta

  Bästa teamet du kan hitta

  Lärare - Helt certifierade och redo att hjälpa dig att bli flytande på kinesiska
  Personal - Alltid här för att hjälpa och ge råd
  Elever - Våra elever är drivna av att lyckas och motiverade av att lära sig
  Förenade - Tillsammans har vi en fantastisk tid då vi lär oss kinesiska och umgås

 • Lär dig kinesiska i Kina

  Lär dig kinesiska i Kina

  Peking - Full av historia och kultur inklusive den kinesiska muren
  Shanghai - Kinas ekonomiska huvudstad är enormt populär bland utlänningar
  Chengde - Juvelen i LTLs immersionskrona. Inget engelskt inflytande
  Allt i ett - En unik möjlighet i livet att studera mandarin och resa

 • Dygnet runt support från LTL

  Dygnet runt support från LTL

  Personal - Tillsammans känner vi Kina inifrån och ut, vi finns där för att hjälpa dig
  LTL-familj - Personal, lärare och studenter träffas ofta för att umgås socialt
  Inklusive - WiFi, drycker och till och med öl (efter 17:00) ingår

Sabbatsår i Kina

Vi har fyra utmärkta program för sabbatsår i Kina som alla erbjuder sin egna unika utmaning. Vårt fullständiga sabbatsår i Kina med immersion ger dig chansen att blanda storstadslivet i Peking eller Shanghai med Chengde, en stad där du inte kommer att se en utlänning under hela resan.

Vårt Kinesiska språkår erbjuder intensiv studie utomlands under 36 veckor, under två terminer så att du kan uppnå flytande mandarin.

Om du vill lära dig engelska i Kina är vårt kinesiska och engelska sabbatsår exakt det du har letat efter. Eller om du vill ha mer flexibilitet kan du till och med bygga ditt eget sabbatsår i Kina.

Oavsett vilket sabbatsår i Kina du vill delta i, är du garanterad att få en helt unik upplevelse i livet i ett av världens mest fascinerande och snabbast växande länder.

År för fullständig immersion i Kina

Lär dig mandarin medan du upplever full immersion i Kina på din väg mot att bli flytande på kinesiska. Upplev livet, rörelsen och stadens ljus i Peking eller Shanghai innan du flyttar till den mycket mindre staden Chengde (ej att förväxla med Chengdu), en stad utan utländskt inflytande, inget Starbucks eller McDonalds och ingen engelska.

Steg 1 – Peking / Shanghai

Du kommer att få möjlighet att acklimatisera dig till den kinesiska kulturen när du börjar din resa i antingen Peking eller Shanghai, vilket du väljer. Det är i sig själv ett äventyr du aldrig kommer att glömma. Shanghais otroliga moderna inflytande är fullt av anmärkningsvärda skyskrapor oavsett åt vilket håll du än tittar. Peking, som är lika stor, har en hel mängd kinesisk historia och kultur att utforska. Oavsett vilken av städerna du väljer, kommer du att få en helt unik upplevelse.

Steg 2 – Chengde

Efter detta kommer du att bli förflyttad till Chengde. En stad med ”bara” 500 000 invånare (detta är lite i Kina), och inga utlänningar. Du kommer att leva och andas Mandarin och inte tala engelska. Detta kan vara en testupplevelse. Du bör förvarnas, om du inte är säker på att uppleva full kinesisk immersion, kanske inte Chengde är något för dig. Chengde är väldigt ”det verkliga Kina”, takten är mycket långsammare, invånarna är vänliga och den mandarin som talas i Chengde är den mest standardmandarin du kommer att uppleva i hela Kina. Chengde finns också med på UNESCO: s världsarvslista. Staden osar av kinesisk kultur så för att uppleva detta måste du vara medveten om att du inte kommer att kunna tala annat än mandarin för att kommunicera med lokalbefolkningen.

Pris (Kinesisk Yuan)

Våra priser nedan omfattar 3-månaders och 6-månaders immersionsprogram. Vad som ingår i priset är en tågbiljett tur & retur från antingen Shanghai eller Peking till Chengde och även ett överlevnadspaket som du kan läsa mer om på vår Servicesida .

Total varaktighet Peking Chengde Pris i CNY
3 månader immersion 6 veckor lektioner i liten grupp 6 veckor privatlektioner 35 730
6 månader immersion 12 veckor lektioner i liten grupp 12 veckor privatlektioner 67 830

Boendepriser

Vi har ett antal boendealternativ utöver immersionsprogrammet som inkluderar delade lägenheter eller boende hos värdfamilj. Våra lägenheter är ett bra alternativ om du reser vill ha ett budgetalternativ.

För information om våra boende hos kinesiska värdfamiljer, besök vår sida om boende hos värdfamiljer. Boende hos värdfamiljerna inkluderar frukost och middag. Det finns olika alternativ för vegetarianer, veganer och andra dietbehov du kanske vill informera oss om.

Varaktighet Peking / Shanghai Chengde Pris
3 månader 6 veckor delad lägenhet 6 veckor värdfamilj 25 967
3 månader 6 veckor värdfamilj 6 veckor värdfamilj 31 054
6 månader 12 veckor delad lägenhet 12 veckor värdfamilj 47 160
6 månader 12 veckor värdfamilj 12 veckor värdfamilj 52 560

OBS – Pekinglägenheten som ingår i tabellen ovan är det lilla rumsalternativet i vår standardlägenhet. En uppgradering till det stora rummet eller nedgradering till ekonomilägenheterna är givetvis också möjligt. Kontakta oss för mer information.

Sabbatsår i Kina

Studera utomlands i Kina under två terminer för att hjälpa dig att uppnå flytande kinesiska. Njut av våra populära små gruppklasser som har högst sex elever och i genomsnitt mindre än tre elever per klass.

Varje student får sin röst hörd, varje elev talar kinesiska och det bildas nära band mellan studenter och lärare.

Varje vardag kommer du att studera i fyra timmar, vilket gör den totala tiden per vecka i skolan till 20 timmar.

Varje termin varar i 18 veckor vilket innebär att du får åtnjuta totalt 36 veckors kinesiska studier. Men om du vill förlänga kan du göra det.

Du kan påskynda dina framsteg med att lära dig kinesiska ytterligare genom att välja att bo hos en av våra noggrant utvalda värdfamiljer i Kina.

Efter 36 veckors intensiva studier och med potentialen att bo hos en värdfamilj kan många studenter förvänta sig att uppnå HSK4/5 vilket innebär flytande kinesiska.

Priser
Kinesiskt språkår har samma pris i både Peking och Shanghai. Observera att om du vill uppgradera ditt boende till boende hos en kinesisk värdfamilj, kontakta oss så kan vi ordna detta mot en extra kostnad. Din mandarin kommer naturligtvis att gå snabbare hos en värdfamilj och totalt sett väljer 80% av våra studenter att bo hos en värdfamilj.

Om du vill prova endast en termin som varar i 18 veckor, vänligen titta på våra program termin i Peking och termin i Shanghai.

Program utan boende: 53 488 CNY Program +36 veckors boende (Standard delad lägenhet – litet rum): 111 088 CNY Det som ingår i priset för det kinesiska språkåret är:

 • Studiematerial
 • 20 timmar per vecka med liten gruppklass
 • 36 veckor studier av kinesiska
 • Överlevnadspaket
 • Stöd från LTL-personal dygnet runt

Sabbatsår med kinesiska och engelska

Vårt sabbatsår med kinesiska och engelska är perfekt om du söker efter ett budgetalternativ men ändå vill lära dig kinesiska i Kina.

Programmet är totalt 22 veckor med dina första fyra veckor som du tillbringar med att lära dig kinesiska på antingen vår skola i Shanghai eller Peking. Du väljer själv stad.

När du har bosatt dig i Kina och har lite erfarenhet av kinesiska kommer du att tillbringa 18 veckor då du lär ut engelska i en mindre stad utanför Peking eller Shanghai.

Det är ett verkligt bra budgetalternativ som ger dig ett tillfälle utforska Kinas underbara historia och kultur, medan du fortfarande lär dig språket.

LTL ger dig 2000 CNY per månad och en lägenhet medan du undervisar engelska till kinesiska studenter. Detta är perfekt om du söker efter ett budgetalternativ eller vill spendera mindre pengar.

Observera – En registreringsavgift tas ut för detta program som är 500 CNY.

Värdfamiljsprogram: 16 000 CNY / Lägenhetsprogram: 12 500 CNY

OBS – Värdfamiljsprogrammet inkluderar boende hos en värdfamilj, halvpension ingår. Delat lägenhetsprogram innefattar en delad lägenhet med stort rum och eget badrum. (Inga måltider ingår.)

Det som ingår i priset för lära ut engelska under ett sabbatsår är:

 • Små gruppklasser för att lära dig kinesiska under fyra veckor
 • Delad lägenhet (litet rum) baserad i Peking eller Shanghai
 • 18 veckors engelskundervisning i en annan stad i Kina nära Peking eller Shanghai
 • Boende och 2000 CNY per månad erbjuds av LTL medan du undervisar i engelska
 • Transport från Peking eller Shanghai till skolan där du kommer att undervisa
 • Dygner runt support tillsammans med tillgång till gemenskapen av LTL studenter och lärare
 • Upphämtning från flygplatsen och transport till lägenheten

Sätt ihop ditt eget sabbatsår i Kina

Vi ger dig också chansen att sätta ihop ditt eget sabbatsår i Asien. Skapa det program du vill, när du vill och var du vill.

Fantastiska 5 veckor i Shanghai då du lär dig kinesiska i en av världens största och mest spännande städer?

Varför inte sedan ta dig till Peking i ytterligare 15 veckor och putsa vidare på din kinesiska med enskilda mandarinklasser i Kinas huvudstad.

Du kan avsluta med 16 veckor i Chengde där du kan vara säker på att du kommer uppnå flytande mandarin. Inga utlänningar, ingen engelska, inga Starbucks. Välkommen till det riktiga Kina.

Detta är bara ett exempel på vad du kan planera in. Kom och chatta med oss för att få veta mer. Ditt sabbatsår i Kina kan pågå så länge du önskar så att du kan sätta samman det som passar dig bäst.

Alternativ för ditt sabbatsår i asien

  FAQ

  Kommer jag att ha möjlighet att resa utanför lektionstiderna?

  Absolut, du kan inte komma till Kina och inte dra nytta av detta otroliga land. Kina är otroligt mångsidigt och Peking, Shanghai och Chengde erbjuder en mängd otroliga minnen. Du kan resa så långt som du önskar. Ju mer du utforskar, desto mer fantastisk blir upplevelsen.

  Du kan till exempel följa med på en av våra weekendresor för att se Terrakotta-armén i Xian, trädgårdarna i Suzhou eller ölfestivalen i Qingdao. Du kan också spendera uppbehåll och högtider som det kinesiska nyåret eller långa helger med att utforska andra delar av landet. Som till exempel att besöka Ming-gravarna i Nanjing eller bestiga Himalaya i Tibet. Kina är enormt och det finns mycket roligt du kan uppleva.

  Har ni lektioner över jul?

  Eftersom julen inte är en högtid i Kina är de flesta skolor och kontor öppna. Men du är välkommen att åka hem över julen om du så önskar. Vi måste ändra ditt program dock så vänligen diskutera detta med oss innan du kommer till Kina.

  Hur är levnadskostnaderna i Shanghai, Peking och Chengde?

  Kanske inte så överraskande, är Chengde den billigaste av de tre städerna. Och du kan klara dig på väldigt lite varje månad och fortfarande leva en hyfsat bekväm livsstil. Peking, som är huvudstaden i Kina och Shanghai som den metropol den är, är givetvis mycket dyrare än Chengde. Men du kan klara dig på ganska lite om du känner till knepen. För varje dyr restaurang finns det hundratals lokala restauranger och gatuförsäljare som till exempel erbjuder underbar, lokal mat till ett överkomligt pris.

  Är det svårt att få nya vänner?

  Det här är den enkla biten här. Att få vänner på LTL är givet. Många kommer troligt att förbli vänner för livet, det är gemenskapens anda på LTL. Studenter kommer och går varje vecka så det kommer alltid att finnas nya människor att lära känna och många studenter tillbringar många kvällar tillsammans med att studera, umgås och utforska Kina. Vår personal är också mycket sällskaplig och tycker om att umgås med våra studenter också. Vi är en stor familj och det betyder att nya vänner är enkelt att få här.

  Kan ni hjälpa mig att planera ett sabbatsår?

  Visst, om du behöver råd om vad som är det bästa programmet för dig kan du helt enkelt påbörja en livechatt med oss eller skicka ett e-postmeddelande till oss. Vi erbjuder många olika möjligheter och flexibla studier utomlands så var säker på att vi kan hitta något som passar dig.

  Går det att få en praktikplats på ett företag?

  Om du vill ha en praktikplats i Kina medan du studerar kinesiska kommer vi att matcha dig med en. Tala med oss om dina önskemål så gör vi vårt bästa för att hitta den mest relevanta matchningen för dig. Mer information kan vi diskutera med dig personligen för att göra din upplevelse i Kina så smidig och bekväm som möjligt.

  Kan jag förvänta mig att tala flytande kinesiska efter ett sabbatsår i Kina?

  Att bli flytande på kinesiska är inte något som bara kommer till dig automatiskt. Det är något du måste sträva efter att uppnå. Men efter 36 veckor är detta sannerligen möjligt. Om du bor hos en kinesisk värdfamilj ökar dina chanser dramatiskt. Att studera utanför lektionstid och att utföra dina läxor är också viktigt. Hittills har alla våra studenter, åtminstone, uppnått HSK4 av att spendera ett sabbatsår i Kina.

  Mycket hänger på hur mycket du satsar på och utanför skolan men om du vill uppnå det och jobbar för det kommer du att uppnå det. Njut av upplevelsen och ge aldrig upp.

  Ställ oss en fråga!
  • LTL Avatar Brendan Ryan
   Brendan Ryan , Student Advisor

   Välkommen till LTL Mandarin School!

   Hur kan jag hjälpa dig?