Praktik i Kina

Illustration, LTL has hosted over 1000 interns so far

Är du redo för ett nytt äventyr och chansen att lära dig en främmande affärskultur med en praktikplats i Kina?

Pratar du flytande engelska och är minst 18 år?

Då kan du passa perfekt i LTL-programmet med praktikplats i Kina. Praktikens längd kan vara mellan 1 och 6 månader och även om färdigheter i mandarin är fördelaktiga krävs det inte.

Att ha din praktik organiserad av LTL kommer att innebära att du kan känna frid i sinnet. LTL erbjuder dig support, inte bara under ansökningsprocessen, eftersom vår studentrådgivare kan kontaktas dygnet runt under din tid i Kina för att hjälpa dig med dina behov.

Vi är övertygade om att vi hittar rätt praktik för dig och kan också erbjuda dig bekvämt boende på fantastiska platser och en fullspäckad social kalender. Allt du behöver för att få ut mesta möjliga av din tid i Kina. LTL erbjuder ett praktikprogram i Kina i både Peking och Shanghai, låt oss organisera rätt praktik för din framtid.

Praktik i Peking

Kinas huvudstad och kinesisk kulturs hem

Att vara praktikant i Peking och arbeta utomlands är inte bara en otrolig möjlighet att ge ditt CV en extra boost som gör att du sticker ut, utan också mycket roligt.

Förutom att du får fantastisk arbetslivserfarenhet kommer du att upptäcka Kinas huvudstad, 5 000 års historia och dess fascinerande kultur.

Du kommer att få vänner från hela världen, utforska Pekings otroliga nattliv och dyka in i en av världens snabbast växande och föränderliga städer.

Praktik i Shanghai

Kinas största stad, vad gäller storlek och möjligheter!

En praktikplats i Shanghai är också en stor chans att inte bara lära sig om kinesisk arbetskultur utan också få lite arbetslivserfarenhet inom ett valfritt område samtidigt som man upptäcker en spännande metropol.

Shanghais historia går inte tillbaka riktigt så långt som Pekings. Men den har en extremt unik bakgrund och några otroliga platser att utforska.

Du får uppleva denna unika stad allt medan du känner dig som en lokal bosatt i Shanghai. Kom till Shanghai och upplev en av de största, mest blomstrande städerna!

 • Varför praktik i Kina

  I framkanten - I hjärtat av den växande globala ekonomin
  Mix - Forntida kultur och modern arkitektur
  Stick ut - Kina ser imponerande ut på ditt CV!
  Upptäck - Otroliga världsarv att utforska
  Studera - Möjlighet att lära dig mandarin i Kina

 • Varför välja LTL

  Variation - Vi erbjuder ett brett utbud av praktikplatser i många branscher
  Ordnat - Boende och flygplatsupphämtning ingår
  Support - Stöd och kundservice var du än är
  LTL-familjen - Vår egen blomstrande internationella sociala gemenskap
  Utflykter - Många (oftast gratis!) resor och utflykter för dig att följa med på

Praktikplats i Kina – vad våra praktikanter säger

Praktik i Kina genom LTL – hur det går till

En praktikplats i Kina är ett äventyr för livet. Du får en imponerande internationell arbetslivserfarenhet som du kan lägga till på ditt CV, chansen att utforska en otrolig gammal kultur och du får en ny internationell grupp vänner.

Steg 1 – Ansök

Skicka e-post till oss där du nämner vilken position, bransch, plats samt vilka datum du söker efter. Ställ alla frågor du kanske har och när du är redo, bestäm dig för det program du vill ha.

Steg 2 – Organisera

LTL organiserar Skype-intervjuer med lämpliga företag tills du går med på att ta en praktikplats. Få det undertecknade kontraktet, visumhandlingar och information före ankomst.

Steg 3 – Anländ

Bli upphämtad från flygplatsen och kom till välkomstfrukosten hos LTL. Följ med på evenemang, drinkar och aktiviteter med gemenskapen hos LTL och få support från LTL när du än behöver.

Praktikalternativ och priser (kinesisk yuan)

LTL erbjuder praktikplatser i två separata program. Vårt praktik- och boendeprogram är tillgängligt från fyra veckor eller mer och inkluderar boende samt inkluderande stöd. Vårt praktikperiodsprogram varar i minst 16 veckor och upp till högst 22 veckor och inkluderar fyra veckors boende och en fyra veckors intensiv språkkurs. För mer information och priser, se nedan.

Alternativ 1: Praktik och boende
Detta alternativ möjliggör flexibilitet och enkelhet. Vi hjälper dig att hitta en praktikplats under så lite som fyra veckor, upp till ett helt år. Programmet inkluderar:

 • Organisering av praktik inom ett företag i Peking eller Shanghai
 • Boende under hela din vistelse i ett litet rum i delad lägenhet
 • Hämtning vid flygplatsen Peking / Shanghai vid ankomst
 • 24-timmars support i Kina
 • Vusumstöd
 • En internationell social gemenskap
 • En veckovis resa, organiserad av LTL gratis (kostnader betalas på dagen)

Det inkluderade boendet är ett litet rum i en delad lägenhet. Våra delade lägenheter i Peking ligger bredvid Kommunikationsuniversitetet, bara några stationer med tunnelbanan från Central Business District och möjliggör mer frihet under din vistelse. Vårt läge i Shanghai är lika centralt. Badrummet delas och sängkläder och handdukar ingår. Lägenheter delas med kinesiska studenter och eventuellt en utländsk student eller praktikant. Det finns begränsad köksutrustning (endast kyl och mikrovågsugn) men det finns många mycket billiga lokala restauranger som ligger inom några minuters promenad. Gratis WiFi ingår och inga andra kostnader för hushållsräkningar tillkommer.

VÄNLIGEN NOTERA – Alla priser är angivna i kinesiska yuan (CNY).

Varaktighet % Rabatt Praktik och lägenhet
1 månad 0% 16 105
2 månader -31% 22 115
3 månader -41% 28 515
4 månader -46% 34 915
5 månader -49% 41 315
6 månader -51% 47 715
extra -60% 6 400 / månad

Uppgraderingar av praktikprogrammet

Med programmet praktik och boende är det möjligt att göra uppgraderingar på ditt boende och att lägga till lektioner i kinesiska till din praktik.

Boendealternativ

Rumuppgradering
Bo i större rum med privat badrum + 1 800 CNY / månad

Uppgradering till värdfamilj
Boende med kinesisk familj som inkluderar frukost och middag + 1 800 CNY / månad

Kinesisk kursuppgradering

Lär dig kinesiska medan du arbetar
4 timmar / vecka grupplektioner eller 2 timmar / vecka privatlektioner på ditt kontor + 1 440 CNY / månad

Akutpraktik i Kina 

Vi hjälper dig att hitta din praktik inom mindre än två veckor efter att du bokat programmet. Rekommenderas endast om du är mycket sen med din bokning och vi rekommenderar alltid att organisera allt detta mycket tidigare. Men om du är riktigt sent ute så är detta akutpaketet lösningen för dig.

Pris: +3000 CNY
Alternativ 2: Praktikperiod

internship-in-china

Praktikperiodsprogrammet varar i minst 16 veckor.

Börja ditt äventyr i Kina genom att ta 4 veckors intensiva lektioner i kinesiska på vår språkskola i Peking eller Shanghai.

Boende ingår under dessa fyra veckor i antingen en lokal kinesisk värdfamilj (bra för dem som vill uppleva lokal kinesisk kultur och snabbt förbättra sina språkkunskaper) eller i våra delade lägenheter (ett budgetalternativ som är perfekt för dem som vill ha mer frihet).

Dessa lektioner i kinesiska tas i små grupper (högst sex elever), varar i fyra timmar om dagen från måndag till fredag och är ordnade baserat på din rådande kunskapsnivå i kinesiska. Detta är ett bra sätt att träffa nya vänner i staden, engagera dig i den sociala kalendern hos LTL. Viktigast av allt kommer det att ge dig nödvändiga överlevnadskunskaper i mandarin.

Vid slutet av dina fyra veckor kommer du att kunna navigera i tunnelbanan, be om vägbeskrivning och beställa middag på restauranger.

DEL TVÅ – Efter fyra veckor hjälper LTL dig kostnadsfritt att hitta ditt eget vidare boende. Om du vill bo i din nuvarande värdfamilj / lägenhet kan detta ordnas mot en avgift om skolan får höra i förväg. I och med detta börjar din praktik.

Du kommer att få sex timmars grupplektioner i kinesiska (två timmar, tre gånger i veckan) inkluderade under din praktik, utanför arbetstid. Dessa hjälper dig att underhålla och fortsätta förbättra din nivå av mandarin.

NOTERA – Om ingen gruppkurs är lämplig för ditt schema eller din nivå, kommer LTL att erbjuda dig två timmar privatlektioner i veckan på din skola, ditt kontor eller i hemmet.

Detta är det perfekta praktikprogrammet för de som vill integrera arbetslivserfarenhet med en ny språkkunskap och som vill få många vänner både lokalt och internationellt. Följande inkluderas:

 • Flygplatsupphämtning vid ankomst till Kina
 • En fyra veckors förberedelsekurs i kinesiska på vår skola i Peking eller Shanghai med boende för dessa fyra veckor
 • En praktikplats i ett företag i Peking eller Shanghai
 • Lektioner i kinesiska deltid under hela din praktik
 • Hjälp med att hitta boende under din praktik
 • Support dygnet runt i Kina
 • Visumstöd
 • Socialt liv med LTL – bli en del av familjen
 • Veckovisa evenemang eller resor, arrangerade av skolan
Varaktighet Litet rum med delat badrum Stort rum med eget badrum Värdfamilj inkl. frukost middag
4 månader 21 204 23 304 26 876
5 månader 22 644 24 744 28 316
6 månader 24 804 26 904 30 476
7 månader 26 244 28 344 31 916
+ 1 vecka 360 360 360

PRIS INKLUDERAR: Praktikplatsavgift + fyra veckor av lektioner i kinesiska före praktik + fyra veckor boende (tre varianter) + lektioner i kinesiska deltid att ta under din praktik.

Varje program innefattar en månads kurs i kinesiska på heltid, följt av praktik och kurs i kinesiska på deltid.

Om du registrerar dig i 4 månader inkluderar detta: 4 veckor på LTL då du studerar kinesiska sedan en 12 veckors praktik.

Om du registrerar dig i 7 månader inkluderar detta: 4 veckor på LTL då du studerar kinesiska sedan 24 veckors praktik.

Vänligen notera : en månad = fyra veckor. Andra varaktigheter är tillgängliga.

FAQ

Får jag ta semester?

Det beror helt på hur länge du stannar och ditt företags policy. Ibland har du möjlighet till det och ibland inte. Det här är en fråga du bör ställa under din intervju.

Betalar praktikplatserna i Kina ut lön?

Återigen beror det på företaget och den praktik du tar. Vissa kommer att erbjuda dig ett stipendium eller betala ett visst belopp för att täcka matbidrag till exempel. Andra kommer att vara obetalda. Fråga under din intervju så att båda parter är fullt medvetna om situationen

Rekommenderar ni att boka en kurs i kinesiska?

Det gör vi, men detta är helt upp till dig. Att lära sig mandarin i Kina är ett utmärkt sätt att öka din kompetens och är något du kan lägga till din CV så att du sticker ut från mängden. Det kommer också att göra ditt dagliga liv i Kina mycket mer bekvämt. Du behöver inte kunskaper i kinesiska för din praktik, men det kommer att göra vissa uppgifter enklare, som till exempel att be om vägbeskrivning, fylla på din telefon eller shoppa.

Är det garanterat att jag får en praktikplats?

Varje sökande är unik och vi har över tio års erfarenhet i arbete med praktikplatser. Hittills har vi lyckats hitta praktikplatser åt dem alla.

Vilken bransch kan jag arbeta i?

Kina är värd för en mängd praktikalternativ som sträcker sig från allt mellan försäljning, marknadsföring, teknik, juridik, sjukvård, teknik, turism, översättning, utbildning, IT, import / export, sport och många andra områden. Landet är otroligt dynamiskt med många möjligheter att utveckla din karriär.

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?