HUR MAN LÄR SIG KINESISKA ONLINE

Internet tillåter att vi kan lära oss betydligt mycket snabbare och bekvämare än tidigare och du bör definitivt se till att du använder dessa möjligheter.

Att lära sig kinesiskt på nätet har blivit en mycket populär metod för hela världen för att få fram dina färdigheter i mandarin utan att åka till Kina själv.

Vi har lärt ut mandarin till studenter från mer än hundra länder. Bekvämligheten med att kunna studera kinesiska utan att behöva resa till Kina eller att ta en kinesisk kurs i ditt eget land, samt förmågan att ha tillgång till världens bästa infödda lärare var du än bor är fantastiskt.

HUR MAN LÄR SIG KINESISKA ONLINE – FÖLJ VÅR YOUTUBE

Först, att följa vår YouTube-kanal är ett bra sätt att börja lära sig kinesiska online – vi täcker en mängd olika ämnen från beställning av mat, till shopping och mycket mycket mer.

Här är tre användbara videor att börja med…om du gillar dem, varför inte prenumerera?

22 STEG TILL FRAMGÅNG – HUR MAN LÄR SIG KINESISKA ONLINE

Vi har gjort detta länge, så här är några råd från oss om hur du kan maximera dina studieresultat.

Innan dina lektioner online

 1. Förbered dig och gör dig redo för en onlineklass på samma sätt som du skulle göra för alla andra klasser. Att vara i rätt tankesätt och inte bli distraherad under klassen är avgörande för maximala framsteg.
 2. Var i en lugn miljö som inte distraherar dig och gör att din lärare kan höra din röst tydligt utan störningar.
 3. Ha din IT-utrustning redo före klassen. Se till att din mikrofon och headset fungerar, att alla andra program är avstängda och att din internetanslutning fungerar och är stabil.
 4. Bluetooth är den stora boven för onlineklasser. Se till att alla dina Bluetooth-anordningar är avstängda eftersom de kan komma åt dina högtalare eller mikrofon utan att du märker det och därav inte göra dem tillgängliga för din klass.
 5. Var redo i tid och låt dig få några minuter till att starta din dator och kontrollera din utrustning före klassen för att se till att du inte tappar värdefull studietid senare.
 6. Ha papper och penna eller ett word-dokument redo där du kan göra anteckningar.
 7. Förbered en lista med frågor du har och var inte blyga att fråga din lärare om dem.

Under dina onlinekurser

How to Learn Chinese Online - Do it with a smile!
Hur man lär sig kinesiska online – Gör det med ett leende!
 1.  Berätta för din lärare vad du vill. Alla klasser är individuellt gjorda för dig, och din lärare kan anpassa undervisningsinnehållet till dina behov. Men när du och din lärare bor långt borta behöver denne din hjälp för att veta vilken typ av ordförråd och meningar som är användbara för dig just nu.
 2. Ge din lärare feedback. Om det är något du vill fokusera mer på, ett område som du känner att du behöver mer hjälp med eller något annat som du vill ändra, var inte blyg med att berätta för din lärare om det. Din feedback kommer att vara mycket välkommen och hjälper din lärare till den bästa kinesiska lektionen som är möjlig för dig.
 3. Du behöver inte, men vi rekommenderar att din webbkamera är på under lektionen så att din lärare kan se dig. En lärare förlitar sig på elevens kroppsrörelse, ton etc. för att bedöma om klassen går i rätt riktning, om lärandet ska bromsas upp eller påskyndas etc. och det är mycket svårare att göra detta när du inte ser eleven. Se också till att du inte har en ljus ljuskälla som ett soligt fönster eller ljus bakom dig eftersom ditt ansikte kommer att vara mycket mörkt på skärmen. Försök att ha ljuskällor som lyser i ansiktet och inte bakom dig på skärmen.

Efter din onlineklass

 1. Beroende på din tillgängliga tid kommer din lärare att ge dig läxor. Se till att du slutför de uppgifter du fick. Om du vill ha ytterligare uppgifter, för närvarande inte har tid för läxor eller andra möjligheter att träna, se till att din lärare vet om det.
 2. Använd inspelningsfunktionen för klasserna. En fantastisk sak med onlineklasser är att de kan spelas in och sedan ses. Det betyder att du senare kan titta på din klass igen, vilket är ett bra sätt att se över vad du lär dig. Du kan också spola framåt genom delar som du finner enklare och stoppa och spola tillbaka delar som du behöver lyssna på igen för att få det rätt, till exempel uttal av specifika toner.

Fördjupande när man lär sig kinesiska online

Studenter som studerar mandarin online har ofta inte en mycket uppslukande kinesisk språkmiljö runt sig och möjligheter att utöva det de lärde sig, vilket skiljer sig mot de som till exempel bor i Peking eller Taipei.

Men för att gå framåt snabbt med din mandarin behöver du upprepa, och att använda det du har lärt dig är viktigt.

Det kan finnas kinesiska restauranger eller samhällen runt dig som du kan utnyttja – prova WeChat-funktionen ”titta runt”.

Om det inte finns det, kan du skapa den miljön. Sätt Post-It lappar på möbler i ditt hem med deras namn i kinesiska tecken och Pinyin.

Prova att ändra ditt språk på mobiltelefonen till mandarin.

Sätt upp en lista med aktuella ord där du ofta tittar, till exempel framför din toalett.

Det viktigaste är att du granskar och reviderar ofta. När du inte pratar mandarin i det dagliga livet måste du revidera ordförrådet oftare för att se till att det fastnar.

Slutligen när du har tid, planera en resa till Kina för att studera på en av våra skolor där du får leva i ett kinesiskt hem och fördjupar dig i språkmiljön.

Hur man lär sig kinesiskt online – gratis verktyg för lärande online

Det finns oändliga alternativ online och många av dem är mycket bra, även om det också finns några dåliga äpplen.

Ta en titt på vår blogg för de senaste recensionerna av kinesisk programvara för inlärning online. Här är de viktigaste du definitivt bör titta på:

 1. Pleco: Pleco är den överlägset bästa kinesiska ordbok-appen som finns. Installera den på din telefon och använd handskrivningsfunktionen för övning när du letar upp tecken istället för att bara kopiera och klistra in. Ordboken är huvudfunktionen och den är gratis, men det finns användbara tillägg för betalning som flashcards också tillgängliga.
 2. Anki: Anki är vårt favoritfria flashcard system. Använd den för att skapa dina egna flash-kort, testa dig själv och fortsätt att revidera vokabulär när du har några minuter över.
 3. Chinese-Forums: Det bästa forumet för kinesiska språkstudenter. Om du behöver råd om hur du lär dig mandarin är detta forumet platsen att få det.
 4. Zoom: Det är den bästa, snabbaste och mest pålitliga programvaran för videokonferenser online idag – och för dig är den också gratis.
Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?