Kinesisk härstamning

Vårt program kinesiska härstamning är specifikt anpassat till elever som har kinesisk härkomst och utländska kineser födda utanför Kina. Att lära sig mandarin som elev med ett arv från Kina skiljer sig mycket från att lära sig mandarin utan kinesisk bakgrund.

Det är på grund av detta som idén med programmet kinesisk härstamning kom. Vi vill tillgodose alla och detta program är ett utmärkt sätt att få din mandarin snabbt framåt om du har kinesisk härstamning.

Det är en mycket mångfaldig grupp med kinesisk härstamning som sträcker sig från allt mellan studenter som växte upp och talade en kinesisk dialekt som till exempel många amerikanskt födda kineser, brittiskt födda kineser, kanadensiskt födda kineser, utländska kineser och givetvis svenskfödda kineser.

 • Lektioner i kinesiska för dig med kinesisk härstamning
 • Alla lektioner skräddarsydda för varje elev
 • Studieplan skapad just för dig
 • Få högkvalitativa lektioner i kinesiska
 • Helt certifierade, erfarna lärare
 • Njut av snabba framsteg i språket

Ett program för en brittiskt född kines som växte upp med kantonesiska eller en kines från singapore som studerade mandarin i skolan och också kan hokkien är mycket annorlunda och därför behövs en del förplanering. Dessa program måste anpassas speciellt för varje elev eftersom bakgrunderna skiljer sig helt och hållet mellan eleverna.

 • Vem är detta program för?

  Vem är detta program för?

  UItlandsfödda kineser - Amerikanska, brittiska, kanadensiska och svenskfödda kineser
  Asiatiska kineser - Även för kineser från Hong Kong, Indonesien, Malaysia och Singapore som vill lära sig mandarin

 • Varje elev är unik

  Varje elev är unik

  Skräddarsytt - Vi vet att varje elev har unika behov
  Personlig bedömning - Vi utvärderar dig gratis för att mäta din nivå
  Studieplan - Varje student får sin egen specifika studieplan
  Lärare - Våra lärare tillgodoser exakt vad du behöver lära dig

 • Vad vi lär ut

  Vad vi lär ut

  Uttal - Lär dig ordentlig mandarin med LTL
  Tecken - Vi hjälper dig med kinesiska tecken vid behov
  Grammatik - Lär dig hur grammatiska strukturer och ord kan vara desamma
  Läsa och skriva - Vad du än behöver fokusera på, kommer vi att lära dig

 • Support

  Support

  LTL-personal - Alltid här för att hjälpa och stödja dig
  Lärare - Skapa ett starkt band med din(a) LTL-lärare
  Studentrådgivare - Kan hjälpa dig med dagliga problem
  Inga förseningar - Kom igång direkt med LTL

Program för dig med kinesisk härstamning

Att lära sig mandarin som elev med kinesisk härstamning skiljer sig mycket från en amerikansk eller europeisk elev utan kinesisk bakgrund. Som elev med kinesisk härstamning kan du använda din nuvarande kunskap om språket för att göra snabbare framsteg än någon utan bakgrund av kinesiska.

Vi vet att varje elev är unik och vi har erfarit hur stora skillnader det kan vara mellan elever. Låt oss ta dessa som exempel:

Elev A – Talar flytande ”köksmandarin” men kan inte kommunicera med kollegor på jobbet som talar mandarin och kan inte använda mandarin för att utföra dagliga ärenden.

Elev B – Har hört sina föräldrar tala kantonesiska hemma men kämpar med att förstå all form av mandarin.

Elev C – Är bekant och bekväm med moderna kinesiska tecken men kämpar med toner och uttal.

Här kan du se varför vi skräddarsyr varje studieplan för eleven och varför lektionerna måste vara individuella. Varje elev har sin egen språkbakgrund och de är aldrig desamma. Elev A behöver förbättrad mandarin på arbetsplatsen, elev B vill göra övergången från kantonesiska till mandarin och elev C behöver öva uttal. Det är tre mycket olika språkprogram att förbereda.

Priser (kinesisk yuan)

Din kurs kan köras från en vecka till ett helt år. Prata helt enkelt med oss så kan vi skapa den perfekta planen för dig. Alla priser i prislistan är angivna i kinesiska Yuan och inkludera en personlig bedömning, studieplan, undervisning och alla dina läroböcker.

Program Heritage Speakers Standard Heritage Speakers Intensive
Varaktighet 20 tim privatlektioner / vecka 30 tim privatlektioner / vecka
2 veckor 10 139 15 208
3 veckor 14 837 22 255
4 veckor  19 300 28 950
8 veckor  34 969  52 454
12 veckor 47 520 71 280
 13-52 veckor 3 960 / vecka 5 940 / vecka

 

Vad våra elever säger

Winkie Testimony for LTL
Winkie
Schweiz
★ ★ ★ ★ ★

"For my 1-on-1 lessons I had quite a young teacher. We got along really well. One of my main targets for Beijing, was to get to speak more Chinese in general as I rarely get a chance to speak Mandarin back home"

Läs mer

Daniel Neu Testimony for LTL
Daniel Neu
Tyskland
★ ★ ★ ★ ★

"Coming from a Chinese background and learning Chinese is quite different to learning Chinese as a complete beginner. My teacher managed to adapt to all the students differing needs. She knew my strengths & weaknesses."

Läs mer

Jocelyn Testimony for LTL
Jocelyn
Hong Kong
★ ★ ★ ★ ★

"It’s hard to analyze the level of improvement in my Mandarin, but I can happily say that I no longer feel threatened when I see Simplified text and can recognize and understand a broader range of characters."

Läs mer

FAQ

Varför kan jag inte studera i en liten gruppklass?

Behovet som varje elev med kinesisk härkomst har skiljer sig mycket mellan eleverna. Varje studieplan måste noggrant planeras och därför är enskilda klasser ett måste.

Kan jag också studera i en liten gruppklass?

Elever med kinesisk härkomst kan naturligtvis också studera mandarin i en grupp i Shanghai eller lära sig kinesiska i grupp på vår Peking-skola om de önskar det. Men klasserna kommer främst att vara med elever av icke-kinesisk härkomst som kan hålla dig tillbaka. Att vara av kinesisk härkomst, tala en kinesisk accent eller ha studerat mandarin i kinesisk skola som barn gör att du kan gå mycket snabbare fram än andra. Vi rekommenderar att du inte slösar bort den extra bonusen.

Skulle boende hos en värdfamilj vara lämpligt för en elev med kinesisk härstamning?

Ja, det skulle det. Framför allt på grund av att talare av dialekter som hokkien, kantonesiska eller hakka. Talare av dessa dialekter tenderar att plocka upp mandarin verkligen snabbt genom att helt enkelt lyssna och tvingas tala på mandarin. En hemvistelse hos värdfamilj, som med alla andra elever, är ett bra sätt att förbättra din kinesiska snabbare.

Kan jag fortfarande träffa andra elever trots att jag studerar individuellt?

Hos LTL är vi en stor familj från elever till personal och lärare. Vi ser alla efter varandra och ingen är bara ett nummer. Det fantastiska är att din mandarin kommer att utvecklas snabbare eftersom du studerar individuellt och du kommer fortfarande att träffa andra studenter och njuta av den sociala aspekten av LTL från vår populära lunchklubb, till helgturer och kvällar på de olika restaurangerna.

Var kan jag studera programmet för personer med kinesisk härkomst?

Både vårt center i Peking och centret i Shanghai erbjuder detta kinesiska program. Du kan välja att studera i en eller båda dessa städer. Du har också möjlighet att lära dig kinesiska i Taiwan med LTL.

Jag är intresserad, vad är nästa steg?

Kontakta oss helt enkelt genom vår livechatt eller genom att använda knappen kontakta oss ovan.

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?