Program med immersion i kinesiska i Kina

Letar du efter det perfekta programmet med immersion i kinesiska? Då har du hittat rätt.

Vårt program med immersion i kinesiska är ett kombinationsprogram där du först kommer att bosätta dig i Kina och få gå en kurs på en skola i Peking och sedan ha en intensiv komplett upplevelse i Chengde.

Chengde (inte Chengdu) var den kejserliga sommarhuvudstaden under Qing-dynastin och människor här är kända för att tala den bästa och mest standardiserade dialekten av mandarin av alla i Kina.

The Great Wall - Chinese Immersion Program

 • Det ultimata programmet med immersion i kinesiska
 • Studera i två olika städer
 • Börja i Peking
 • Fortsätt i Chengde
 • Ingen engelska talas i Chengde
 • Boende & delade lägenheter
 • Fullt stöd från LTL

Det idealiska är att inga västerlänningar bor där, ingen talar engelska och du som student får chansen att göra en djupdykning och en total immersion i det kinesiska språket och den kinesiska kulturen.

 • Den perfekta kombinationen

  Den perfekta kombinationen

  Äventyr - börja i Peking, bekanta dig med Kina och förbättra din Mandarin
  Avsluta - med total immersion i Chengde, tala Mandarin dygnet runt
  Omväxlande - livet i en stad som Chengde skiljer sig mycket från Peking
  Redo - få de kunskaper du behöver först och dyk sedan ned i verklig immersion

 • Lär dig mandarin snabbt

  Lär dig mandarin snabbt

  Immersion fungerar - i Chengde kommer din kinesiska att utvecklas snabbt
  Tala - få ökat självförtroende särskilt med att tala mandarin
  Värdfamilj - bo med en kinesisk familj för att utvecklas snabbare
  Fortsättning - din kurs fortsätter när du flyttar till en ny stad

 • Service och support

  Service och support

  Gemenskap - träffa andra studenter och få vänner enkelt i Peking
  Aktiviteter - följ med på våra många skolaktiviteter och evenemang i Peking
  Förberedelser - förberedelsemöte innan du flyttar till Chengde
  Support - Vårt team i Chengde finns alltid tillgängliga för hjälp

 • Välj det som passar dig

  Välj det som passar dig

  Välj - kombinera gruppkurs och/eller privatkurs i mandarin
  Välj - värdfamilj, delad lägenhet, servicelägenhet eller hotell
  Inkluderat - överlevnadspaket och transport till Chengde ingår redan
  Tillägg - lägg till ett kontaktpaket för att få lokala vänner snabbt

Program med immersion i kinesiska – tala mandarin dygnet runt

Program med immersion i kinesiska – detaljerad information

Programmet med immersion i kinesiska kombinerar en språkkurs i kinesiska i Peking med studier i en miljö med fullständig immersion i Kinas gamla sommarhuvudstad, Chengde.

Pagod i Chengde i solen
Ett bra ställe att njuta av immersion i kinesiska

Att leva i Chengde är ett utmärkt sätt att uppleva det verkliga Kina med en total immersion i kinesiska och förbättra din mandarin snabbt. Men för någon som ännu inte är bekant med Kina kan detta kanske kännas som ett stort steg att ta i början.

Därför kommer du först att bekanta dig med Kina på vår språkskola i Peking där vi har en trevlig internationell gemenskap av studenter som studerar i Kina. Det finns många västerlänningar närvarande och till och med vissa lokala kineser kan tala engelska. Du kan välja att studera i en liten grupp eller individuellt, bo hos en värdfamilj, i delad lägenhet, servicelägenhet eller ha ditt eget boende.

Under denna tid kommer du att förbättra din mandarin, lära dig hur Kina och dess samhälle fungerar och göra dig redo att ta nästa stora steg in i en verklig miljö med immersion.

Först kommer vi att göra dig redo för det riktiga Kina med förberedelsemötet före Chengde.

Efter detta kommer du att flytta till Chengde där du inte kommer att tala ett endaste engelska ord längre utan prata, drömma och leva mandarin dygnet runt. Boendealternativ här är hos värdfamilj eller delad lägenhet där dina lägenhetsvänner då endast är lokala kinesiska.

Program med immersion i kinesiska – standard

Studera 20 timmar i veckan i en liten gruppkurs i Peking, följt av 20 timmar av individuell privatkurs i Chengde.

Om du har studerat mandarin tidigare kan du hoppa på programmet varje måndag, men om du är en nybörjare bör du börja på ett av våra startdatum för nybörjargrupper. Programmet kan tas så länge du vill från fyra veckor till 12 månader.

Program med immersion i kinesiska – intensiv

Det snabbaste sättet att lära sig mandarin som finns.

Du kommer att studera 20 timmar i en liten gruppkurs och 10 timmar med individuella privatlektioner i kinesiska per vecka i Peking, följt av 30 timmar per vecka av privatlektioner i Chengde.

Liksom standardprogrammet för immersion i kinesiska kan du hoppa på programmet varje måndag om du redan kan lite mandarin, men om du är helt nybörjare måste du börja på ett av startdatumen för nybörjare i Peking. Programmet kan pågå så länge du vill från fyra veckor till 12 månader.

Program med immersion i kinesiska – individuellt

Dina lektioner i mandarin skräddarsys just för dig och du studerar 20 timmar individuella lektioner per vecka både i Peking och Chengde.

Du kan starta programmet på varje måndag, oberoende av din nivå och kan studera det under en språksemester på bara fyra veckor eller i 12 månader upp till en nivå av fullständigt flytande.

Du kan också hitta information om detta kinesiska immersionsprogram på vår webbplats LTL Mandarin School Peking.

Livet i Chengde

Staden Chengde
Staden Chengde

Chengde är det verkliga Kina, med kinesisk kultur, språk och historia som genomsyrar hela staden.

Det finns fortfarande mycket lite kulturellt inflytande från andra länder. Även om detta kan vara en utmaning är det också fascinerande och med dess varma och vänliga människor, svalare klimat, berg och otroliga historia kommer du att vilja komma tillbaka snart igen.

Livet i Chengde skiljer sig också mycket från en kinesisk storstad och naturligtvis ännu mer annorlunda än livet i ett annat land. Många västerlänningar och studenter som studerat i Kina berättar om sina erfarenheter i Peking eller Shanghai, men de såg faktiskt aldrig det riktiga Kina.

Livet i Chengde är mycket långsammare och mer avslappnat än i Kinas storstäder. Människor här värderar sin höga livskvalitet, med mycket sport och utomhusaktiviteter runt omkring och mindre tryck än i andra delar av Kina. Om du kommer till Chengde efter att ha lärt dig kinesiska i Peking eller Shanghai kommer du omedelbart att inse skillnaden i takt och livsstil.

僧 冠 峰 风景区 - Chengde resetips
僧 冠 峰 风景区 – Chengde Resetips

Från måndag till fredag tar du kinesiska klasser under dagen, antingen fyra eller sex timmar beroende på vilket alternativ av program med immersion i kinesiska du valde. Om du bokade alternativet Upptäck Chengde kommer du också att gå ut med din lärare för att utforska staden medan du studerar och övar dig i att tala kinesiska.

Studenter äter vanligtvis lunch med sina lärare på en restaurang i närheten eller med värdfamiljen.

Efter lektionen äter du vanligtvis middag med din värdfamilj eller dina lägenhetskompisar. Detta kan efterföljas av en tur till parken för en kvadratdans med din värdmamma och vänner, en öl på en restaurang i gamla stan eller att träffa lokala vänner för att kolla på en film eller sjunga karaoke tillsammans. Under helgerna finns det många olika alternativ tillgängliga.

Chengde är mindre än Peking eller Shanghai, men då det trots detta är en stad med en halv miljon invånare – inklusive mer än tio tusen universitetsstudenter – finns det mycket att göra. Du kan finna människor som är intresserade av nästan alla sorts aktiviteter du kan föreställa dig, från musik och sport till att spela schack eller matlagning.

Populära aktiviteter för studenter på helgerna är bland annat vandring, ridning, att utforska trädgårdarna i sommarpalatset (skaffa en biljett med flera tillträden) och resor med din värdfamilj.

Priser för program med immersion i kinesiska

(Priser i kinesiska yuan)

Veckor Standard Individuell Intensiv
4 veckor 17 032 21 662 26 049
6 veckor 22 765 29 375 35 638
8 veckor 27 914 36 303 44 250
10 veckor 32 522 42 503 51 959
12 veckor 36 630 48 030 58 830
14 veckor 42 130 55 430 68 030
16 veckor 47 630 62 830 77 230
+2 veckor +5 500 / 2 veckor +7 400 / 2 veckor +9 200 / 2 veckor

Alla priser är i CNY (Chinese Yuan / Renminbi)

Inkluderar: Överlevnadspaket Standard Peking & Chengde, transport från Peking till Chengde och tillbaka med tåg, alla studieavgifter, flygplatsupphämtning i Peking eller Shanghai, alla läroböcker och dygnet runt support

Inkluderar inte: boende (se nedan eller kontakta oss för mer info)

Boende i Chengde

Hemlagad middag i Chengde
Hemlagad middag i Chengde

Livet i en kinesisk familj handlar vanligtvis mest om att äta stora måltider tillsammans, besöka släktingar och organisera helgutflykter.

Ingen familj är den andra lik, men populära helgutflykter innefattar bland annat att besöka en av de kejserliga parkerna i staden, vandra i bergen eller att träffa vänner eller släktingar för en gemensam måltid.

I en kinesisk familj är middagen dagens höjdpunkt och en måltid består vanligtvis av flertalet kött- och grönsaksrätter.

Låt oss förvarna dig om att hälsosam hemlagad kinesisk mat är oerhört smaklig, vilket kan leda till att du kan bli ganska besviken när du äter västerländsk kinesisk mat på en kinesisk restaurang hemma efter att du studerat i Kina. Om du har speciella krav för din kost, vänligen meddela oss om detta på förhand så att vi kan organisera din vistelse i enlighet med det.

Varje familj är naturligtvis helt unik. Medan vissa familjer kan bestå av en hel stam som bor tillsammans i ett stort hus som inkluderar både mor och farföräldrar till småbarn, så kan andra familjer bestå bara av ett gift par med ett barn som antingen bor med dem eller redan har flyttat ut.

Det finns ingen storlek som passar alla när det kommer till att hitta värdfamiljer. Därför är vårt mål att matcha dig med rätt familj och det som vi är bäst på. Vi kommer att fråga dig om dina preferenser, från husdjur, till barn, om du är rökfri eller ej, ålderpreferenser etc. och utifrån detta hitta den perfekta familjen för dig.

Priser för värdfamilj i Chengde

(Priser i kinesiska yuan)

Priserna inkluderar redan alla räkningar, WiFi och andra utgifter. Liksom med alla LTL-program finns det inga dolda eller extra avgifter. Vi debiterar INTE några registrerings- eller boendeavgifter, inga högsäsongsavgifter eller något liknande. Du betalar endast exakt vad som anges här och inte en krona eller yuan mer.

Observera – Alla priser är i kinesiska Yuan / Renminbi

Varaktighet Frukost och middag
2 veckor 5 698
3 veckor 8 298
4 veckor 10 742
8 veckor 19 089
12 veckor 25 440
13-52 veckor 2 120 / vecka

Vad våra elever säger

Fushu Testimony for LTL
Fushu
UK/Italy
★ ★ ★ ★ ★

"Chengde city is small but pretty and for anyone who likes hiking or long walks it’s perfect as it is surrounded by hills and mountains. Practically no one speaks English, so it is a great place to go if you are serious about practising your speaking."

Läs mer

Zander Testimony for LTL
Zander
United Kingdom
★ ★ ★ ★ ★

"If you are looking for the ‘real China’, Chengde is likely to be the place for you. The food was excellent (best I’ve had in China). I passed my HSK 6 which I was very pleased with. If you are willing to take the plunge, I couldn’t recommend it more."

Läs mer

Mark Testimony for LTL
Mark
Estonia
★ ★ ★ ★ ★

"Chengde is a small city with not so many western restaurants, bars, clubs or foreigners. This is perfect if you want to isolate yourself from all possible distractions and just focus on your Chinese learning. I would really recommend this school"

Läs mer

Max Braun Testimony for LTL
Max Braun
Germany
★ ★ ★ ★ ★

"In general, I loved my time in China and I can only recommend to anyone to visit this country of the future. And yes, with some commitment and time you are definitely able to master the Chinese language. In general, I loved my time in China"

Läs mer

Nedd Testimony for LTL
Nedd
England
★ ★ ★ ★ ★

"I spent six weeks in Beijing and six weeks in Chengde. The time in Beijing was great. Chengde is a considerably small city. There are incredibly few foreigners which from the perspective of immersing yourself in Chinese culture is good"

Läs mer

FAQ

Hur lång tid kan jag gå programmet?
Du kan genomföra programmet med immersion i kinesiska på så kort som fyra veckor eller så långt som upp till ett helt år.

Hur tar jag mig från Peking till Chengde?
Från Peking tar du tåget till Chengde under söndagen innan du startar ditt program med immersion i kinesiska där. Kostnaden för biljetten ingår redan i ditt program och vi ordnar biljetterna åt dig. I Chengde kommer du att hämtas på tågstationen av vår lokala koordinator som tar dig till ditt boende och visar dig runt i staden.

Vem stödjer mig i Chengde?
Vårt supportteam för immersion kommer att stödja dig. Vi har ett mycket engagerat, ungt och roligt lokalt supportteam som tar dig med på middagar, besök i det gamla sommarpalatset, vandringsturer eller vad de än gör. Våra studenter blir ofta mycket nära vänner med våra lokala teammedlemmar, särskilt när de studerar i Chengde under en längre tid.

Hur mycket mandarin kommer jag att lära mig?
Även om varje person naturligtvis är unik och lär sig i olika takt, beror hur mycket mandarin du kommer att lära dig huvudsakligen på hur länge du gör programmet med immersion och vilka alternativ du väljer. Det intensiva programmet med immersion leder dig snabbare än standardalternativet. Studenter som bor hos en värdfamilj utvecklas vanligtvis snabbare än de som inte gör det. Dock kommer dina språkframsteg i kinesiska i Chengde med stor sannolikhet att vara betydligt snabbare än om du studerar i någon annan stad. Om du tittar förbi våra skolor i Peking eller Shanghai på vägen hem, kommer du att bli förvånad över hur långt du har utvecklats i dina språkkunskaper i jämförelse med dina gamla klasskamrater som stannade där. Om du är orolig över att du tappar några av dina mandarin-färdigheter som du fick från ditt program med immersion är det värt att besöka vår fortsättningskurs för att få mer information om att lära dig mandarin när du kommer hem.

Hur är livet i Chengde?
Livet är roligt, hälsosamt och intressant, men helt annorlunda än andra länder eller stora internationella städer som Peking och Shanghai. Du måste dock definitivt vara redo för att utforska och leva i en helt miljö helt präglad av den kinesiska kulturen.

Kan jag kombinera Shanghai, Peking och Chengde i ett och samma program?
Ja det kan du. Ta en titt på våra kurser i multipla städer för alla alternativ.

Hur skickar jag intresseanmälan eller registrerar mig?
Skicka oss bara ett e-postmeddelande via kontaktformuläret för att meddela oss vilka programalternativ du är intresserad av och mellan vilka datum så kan vi hjälpa dig att bli fullt registrerad redan samma dag. Om du har några frågor angående programmet eller vill ha några förslag om vilka alternativ som kan vara bäst lämpade för dig, skicka bara ett meddelande till oss så att vi får veta lite mer om dig så kommer vi att besvara dig inom mindre än 24 timmar (under arbetsdagar). Vi har också en mycket bra informationsgrafik om hur du registrerar dig på en LTL-kurs.

I stället för att dela upp programmet hälften/hälften per stad, finns det andra alternativ?
Ja givetvis finns det. Även om det är en bra idé att starta din kurs i en mer internationell stad som Peking för att koma till rätta i Kina, är det inte nödvändigtvis ett krav att du måste spendera exakt hälften av programmet där och den andra hälften i Chengde. Om du vill åka till Chengde efter bara en eller två veckors studier av mandarin i Peking eller Shanghai eller bara åka dit de senaste veckorna av ditt program kan detta organiseras utan problem. Titta på våra kinesiska kurser i Peking för att se alternativ där. Om du vill kan du också kombinera programmet med en kurs i kinesiska i Shanghai eller en kurs i kinesiska i Taipei. Vänligen kontakta oss för att låta oss veta vad du eftersöker så ska vi säkert kunna organisera detta åt dig.

Finns det ett program med immersion i kinesiska för Shanghai också?
Ja det finns det. Titta på vårt program med immersion i kinesiska för Shanghai på vår webbplats LTL Shanghai.

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?