För Föräldrar

Att skicka sitt barn till Kina för att lära sig mandarin är ett stort steg för alla föräldrar. Vi på LTL är här för att hjälpa dig med den processen. Trots att Kina är ett mycket tryggt land, är det få som talar engelska här och Peking och Shanghai är båda väldigt stora städer. Det är där LTL kommer in. Ett team som talar en mängd olika språk för att se till att det inte finns några barriärer när det gäller ditt familjeprogram i Kina.

Även om varje elev är unik och behovet av stöd för en 13-åring eller en 17-åring är naturligtvis mycket olika, är de också ofta väldigt lika. Alla minderåriga behöver extra stöd och ibland extra regler för att se till att de är trygga hela tiden och har det bra i Kina. Vi finns här för att ge det stödet och svara på alla frågor du kan ha, när du än har dem.

 

 • LTL Kina förmyndarprogrammet
 • Föräldrar kan alltid nå oss
 • Dygnet runt nödstöd
 • Detaljerad förberedelse före avresa
 • Föräldrar välkomna att följa med
 • Rolig och vänskaplig atmosfär på LTL
 • Trygghet

  Trygghet

  Du bestämmer - Föräldrar kan bestämma regler, utegångsförbud etc. för deras barn
  Vi bryr oss Ditt barns hälsa och säkerhet är alltid vår första prioritet
  Kina Ett av världens säkraste länder
  Alternativ Välj medföljande transport till och från skolan eller dygnet runt övervakning

 • Support

  Support

  Tillgängliga - Föräldrar kan nå vårt team enkelt under programmet
  Dygnet runt - Vårt team är alltid tillgängligt vid nödsituationer hela tiden
  Hjälp - Med allt från att köpa ett SIM-kort till polisregistrering LTL-familj - på LTL är vi en liten familj där ditt barn kommer att känna sig som hemma

 • Snabb språkinlärning

  Snabb språkinlärning

  Fokuserad läroplan - strukturerad, organiserad och logisk
  Våra lärare - Professionella, certifierade och mycket motiverade från Kina
  Små grupper - I genomsnitt tre och aldrig mer än sex elever per klass
  Skräddarsytt - Ett språkprogram designat för ditt barn

 • Kul

  Kul

  Roliga lektioner - Interaktiv undervisning, varierat material och bra lärare
  Ha kul - Eleverna lär sig ett språk de tycker om mycket snabbare
  Vänner - Det är lätt att få vänner och träffa andra tonåringar på LTL
  Utforska - Barnen upptäcker Kina med våra många regelbundna sociala aktiviteter

Familjeresor till LTL Mandarin School

Det finns många alternativ för ditt barn att lära sig mandarin med LTL i Kina. Vårt huvudmål är alltid att tillhandahålla en säker och effektiv inlärningsmiljö, samtidigt som vi ser till att eleverna tycker om Kina och studerar Mandarin. Vi är alltid tillgängliga för frågor och stöd, både för elever och föräldrar.

LTL Kina förmyndarprogrammet

För elever som kommer till Kina som är yngre än 18 år erbjuder vi LTL Kina förmyndarprogrammet. En vårdnadshavare är en dedikerad person som hjälper och stödjer ditt barn under dess tid i Kina. Denna utvalda person kommer också att ha tillstånd av dig att agera som barnets juridiska vårdnadshavare i Kina. Detta är viktigt eftersom för många saker som polisregistreringar, viseringsfrågor eller incheckning till internationella sjukhus krävs närvaron av en juridisk vårdnadshavare. Förmyndaren kommer att vara en LTL-teammedlem.

LTL Kina förmyndarprogrammet inkluderar:

 • En vårdnadshavare som ger ytterligare stöd och hjälp för ditt barn när det behövs.
 • Agera som en allmän kontaktpunkt med barnets förälder. Om du har några frågor angående ditt barns språkframsteg, levnadssituation eller bara vill veta hur det går, skicka bara vårdnadshavaren ett e-postmeddelande.
 • Internationellt sjukhusstöd: om ditt barn blir sjukt kommer vårdnadshavaren i Kina att följa med barnet till ett internationellt sjukhus och underteckna alla nödvändiga inskrivnings- och registreringsformulär. Om barnet inte åtföljs av en vårdnadshavare kommer internationella sjukhus i Peking vanligtvis inte att ta in patienter under 18 år. Denna tjänst är tillgänglig dygnet runt.
 • Organisera ditt barns lokala polisregistrering. Utlänningar som är yngre än 18 år får inte registrera sig hos den kinesiska polisen.
 • Avlämning på flygplatsen: vi tar med ditt barn, inte bara till flygplatsen, utan hela vägen till incheckningsdisken och ser till att allt är ok.

Observera att den kinesiska vårdnadshavaren kommer att vara där för att stödja ditt barn och alltid vara tillgängligt i nödsituationer. Detta är dock inte ett övervakningsprogram dygnet runt. Alla priser i listan i kinesiska Yuan.

Varaktighet Pris (CNY)
1 vecka 2 300
2 veckor 3 200
3 veckor 4 000
4 veckor 4 700
5–52 veckor 700 / vecka

The Survival Kit – överlevnadspaket

Om ditt barn besöker Kina för första gången rekommenderar vi definitivt att du köper ett överlevnadspaket.

Överlevnadspaket– 1 815 CNY

China Connection Kit – kontaktpaket

Kontaktpaket i Kina är ett bra sätt för ditt barn att träffa kinesiska barn i liknande eller samma ålder. Ditt barn kommer att få en språkutbytespartner och en stadsambassadör, som ofta blir vänner för livet.

Kontaktpaket – 900 CNY

Accompanied transport – sällskap till och från skolan 

Peking är väldigt säkert och den här tjänsten krävs vanligtvis inte. Men om du så önskar, kan vi ordna att en anställd följer ditt barn till och från skolan måndag till fredag. Kostnaden beror på avståndet från boendet till LTL-skolan. Det överstiger i allmänhet aldrig mer än 1000 CNY per vecka.

The 24/7 upgrade – dygnet runt uppgradering

Om du vill att ditt barn ska övervakas dygnet runt av LTL-teamet, åtföljas till och från skolan och ha någon som alltid håller reda på var ditt barn är, rekommenderar vi uppdateringen för övervakning dygnet runt. Som nämnts tidigare är Peking en mycket trygg plats och detta behövs i allmänhet inte om ditt barn följer det vi säger dag för dag.

 Dygnet runt uppgradering – tilläggskostnad per vecka: 3 000 CNY

Familjeprogram i Kina

Kom till Kina tillsammans med era barn och upplev Kina som en familj. Vi organiserar skräddarsydda kinesiska program som är anpassade för din familj i Peking, Shanghai, Chengde och Taipei. Programmen kan inkludera boende, kurser i kinesiska, visumstöd och full planering av resa. Kontakta oss för att få mer information.

Kinesiskt sommarläger

Ditt barn går med i vårt kinesiska sommarläger i Peking. Du är välkommen att följa med som förälder, men ungdomar från 11 och uppåt kan också komma till Kina själva.

Tonårsprogram

Tonåringar 15 år eller äldre har möjlighet att ta grupplektioner eller privatlektioner i mandarin i Peking och Shanghai. Boende för alla elever under 18 år är alltid en värdfamilj för att se till att det finns en familj som sköter om dem. För ungdomar yngre än 16 är förmyndarprogrammet obligatoriskt, för 16 och 17 år gamla elever rekommenderas det, men är inte obligatoriskt. Elever kan komma till Kina för sin kurs i mandarin när som helst under året. Hitta mer information om våra kurser i kinesiska i Peking och om kurser i kinesiska i Shanghai här.

FAQ

Kan jag bestämma vissa regler för mitt barn i Kina?

Ja, det kan du. Innan ditt barn kommer till Kina kommer du att fylla i vårt formulär för föräldrar där du kan förmedla vilka regler som gäller för ditt barn under dess tid i Kina.

Är Kina tryggt?

Kina är ett av världens tryggaste länder. Trafiken är dock mer kaotisk än i många andra länder, så se till att du ber ditt barn att följa våra instruktioner om trafiksäkerhet. Engelska talas dessutom ej i allmänhet i Kina.

Vad händer om mitt barn blir sjukt?

Det finns mycket bra internationella sjukhus i Peking och Shanghai. Läkare där talar engelska – och många andra språk också – och servicekvaliteten är mycket hög. Priserna är dock inte låga, så se till att ditt barn är försäkrat. Vi kommer att ta med ditt barn till sjukhuset, i händelse av en nödsituation när som helst på dagen / natten om det behövs.

Vem ska jag kontakta om jag har några frågor?

Under programmet är ditt barns vårdnadshavare alltid din första kontaktperson. Om ditt barn inte har något förmyndarprogram, vänligen kontakta din studentrådgivare. Vid nödsituationer kan vi kontaktas dygnet runt. För icke-brådskande frågor kommer du få ett svar senast nästa arbetsdag.

Vad händer om mitt barn äventyrar sin egen eller andras säkerhet?

Våra elevers säkerhet är vår högsta prioritering och det är ett område vi inte tummar på. Det har hittills aldrig hänt, men om en elev verkligen gjorde något för att äventyra sin egen eller någon annans säkerhet och vi är oroliga för att detta kan hända igen, skulle vi kräva att studenten ska återvända hem omedelbart.

Varför behöver elever som är yngre än 18 bo med en värdfamilj?

Kinesiska familjer är bra med tonåringar. De tar väl hand om sina värdbarn och ger inte bara en säker men också bekväm miljö hemma som gör att ditt barn kan utforska Kina från en trygg hembas. De tillhandahåller också övervakning och hjälp med att upprätthålla de regler du har angett för ditt barn.

Vilka är era värdfamiljer?

Värdfamiljer är en specialitet vi på LTL Mandarin School värnar mycket om. 80% av våra elever bor hos en värdfamilj och våra värdfamiljer är vänner eller släktingar till vårt team eller människor som vi känner mycket väl. Ändå inspekterar vi alla värdfamiljer regelbundet och väljer naturligtvis bara de mest erfarna värdfamiljerna för mindreåriga elever.

Måste jag köpa sjukförsäkring för mitt barn?

Ja det måste du absolut göra. Se till att försäkringen täcker internationella kliniker och sjukhus i Kina.

Relaterade program

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?