Värdfamiljer i Shanghai

Åtnjut en upplevelse för livet och bo med en kinesisk värdfamilj i Shanghai.

Upplev autentiska kinesiska rätter två gånger varje dag, tala mandarin dygnet runt och upplev den unika upplevelsen av att välkomnas i en familj som behandlar dig som en av sina egna.

LTL Shanghai värdfamiljsprogrammet är en unik möjlighet att bilda en anknytning med en kinesisk familj som annars inte skulle vara möjligt.

Homestay i Kina, Shanghai

 • Ultimata värdfamiljsupplevelsen
 • 100% fördjupning i mandarin
 • Tala mandarin dygnet runt
 • Frukost och middag ingår
 • Bli en del av en värdfamilj
 • Lär dig mer om kinesisk kultur
 • Privat sovrum med WiFi
 • Badrum och tvättmöjligheter
 • Inga räkningar tillkommer

Din enda möjlighet till kommunikation är mandarin. 80% av våra studenter väljer detta för den här speciella möjligheten.

Du kommer att uppleva immersion i mandarin och dina språkkunskaper kommer att förbättras ännu snabbare eftersom du inte har något annat val än att övervinna eventuella hinder med dina nya förvärvade färdigheter i kinesiska. Värdfamiljer är verkligen det snabbaste sättet att öka dina färdigheter i mandarin.

 • Gör snabba framsteg i kinesiska

  Gör snabba framsteg i kinesiska

  Immersion i mandarin - Tala mandarin varje dag hemma
  Vänliga - Våra familjer välkomnar dig med öppna armar
  Mat - Smakupplevelse du aldrig har upplevt tidigare
  Utmaning - Språkbarriären kan vara en utmaning; omfamna det och utnyttja tillfället

 • Bekvämlighet och stöd

  Bekvämlighet och stöd

  Vi finns här - Om du har några problem, informera oss
  Familjestöd - Din familj kommer att göra sitt yttersta för att hjälpa dig
  Bekvämt - Du kommer att uppleva en välkomnande miljö
  Certifierade - Våra familjer är noggrant utvalda av LTL

 • Njut av kinesisk kultur

  Njut av kinesisk kultur

  Dag för dag - Det är en fascinerande möjlighet att lära sig
  Riktiga Kina - Du kan inte replikera denna upplevelse på annat sätt
  Dagstur - Ta en resa med familjen på helgen
  Utökad familj - Möt andra familjemedlemmar och njut av upplevelsen

 • Utsökt hemlagad mat

  Utsökt hemlagad mat

  Hemlagad mat - Varje dag av din värdfamilj
  Variation - Du kommer alltid att prova nya smaker
  Hälsa - Kineser är kända för sin goda hälsa som börjar med maten
  Alternativ - Vegan, vegetarisk, halal, glutenfri; prata med oss

Värdfamiljer i Shanghai med LTL  

 

Vi tror starkt på Immersion i mandarin. Initialerna LTL är en förkortning som står för Live the Language och vårt värdfamiljsprogram är definitionen av detta.

Att bo hos en kinesisk familj kastar dig direkt in i hjärtat av det riktiga Kina. Du får uppleva så många olika saker du inte kan uppleva någon annanstans. Maten är utsökt, familjerna är oerhört välkomnande och du kommer med all säkerhet att bo bekvämt. Vi väljer våra värdfamiljer noggrant för att säkerställa att våra studenter får den bästa upplevelsen hos våra värdfamiljer i Shanghai.

Att gå med i värdfamiljsprogrammet i Shanghai är det snabbaste sättet att lära sig kinesiska kombinerat med privatlektioner i kinesiska i Shanghai .

Du kommer att kastas in i situationer som ibland är svåra på grund av språkbarriären, men det finns alltid en väg runt, oavsett om det handlar om handgester, en ordbok-app i mobilen eller helt enkelt tålamod och envishet.

Våra elever brukar fortsätta behålla vänskapen med sina värdfamiljer i Shanghai långt in i framtiden. Det är de banden som skapas mellan elev och familj. Det är en verkligt unik chans att uppleva Kina som du aldrig sett det förut. En möjlighet som 80% av våra elever tar vara på.

Lägenheter och läge

Våra värdfamiljslägenheter är alla mysiga, moderna ställen att bo i när du är i Kina. Du har full tillgång till alla kök och badrum samt ditt eget privata sovrum och WiFi. Inga räkningar tillkommer, utan allt är redan inkluderat i kostnaden för värdfamiljsprogrammet.

När det gäller läget där våra värdfamiljer befinner sig sträcker det sig från mellan 30 minuter till 60 minuters resetid från vår skola i Shanghai. På din första dag när du börjar på LTL-skolan kommer din värdfamilj att ta dig till skolan så att du inte går vilse. Var uppmärksam under resan oavsett om det är till fots, cykel eller tunnelbana så att du vet vägen tillbaka. Vi kan alltid hjälpa dig i skolan om du behöver.

Användbar information för boende hos värdfamilj

 • Om detta är nytt för dig – var inte rädd . Det kan verka otroligt skrämmande. Att flytta in med en familj som du inte känner och inte kan kommunicera med. Men din familj vet hur man ska kommunicera med elever, de är erfarna och har gjort detta många gånger tidigare. Att dyka ned i immersion i Kina kommer att göra en enorm skillnad för din kunskap i kinesiska framöver.
 • Dietbehov – Vänligen tala med oss om du behöver några specifika dietalternativ. Detta är avgörande när vi matchar dig med rätt familj.
 • Gåvor – Vissa studenter gillar att ta med en liten present från sitt hemland. Detta är ett utmärkt sätt att inleda en god relation med din familj. Guanxi (关系) är en mycket verklig och viktig sed i Kina och avser relationer mellan människor och nätverk. En liten present kan rent utsagt vara det bästa sättet att kamma hem några poäng hos din värdfamilj!
 • Vår YouTube-kanal Du hittar olika videor från våra studenter som berättar om deras upplevelser med LTL. Att titta på dessa är ett bra sätt att få ta del av en erfarenhet från de som har upplevt det redan. Vad våra elerver tycker om våra värdfamiljer och några användbara tips för nya elever.
 • Mer information – Se vår FAQ nedan för vanliga förekommande frågor eller chatta med vår studentrådgivare som berättar allt du behöver veta. Vi kan också sätta dig i kontakt med elever som bor hos värdfamilj. Detta är ett utmärkt sätt att lugna ditt sinne och få en förstahandsrapport gällande våra värdfamiljer i Shanghai.

Priser för värdfamiljer i Shanghai (Chinese Yuan)

Tabellen nedan visar en fullständig prislista för vårt värdfamiljsprogram i Shanghai. Alla priser visas i kinesiska yuan (CNY). Du kan bo hos värdfamilj så länge du vill, ju längre tid du bokar, desto större blir rabatten.

Kontakta oss om du vill ha mer information om alternativa valutor eller har andra frågor.

Antal veckor Frukost och middag
1 vecka 2, 935
2 veckor 5 698
3 veckor 8 298
4 veckor 10 742
5 veckor 13 037
6 veckor 15 188
7 veckor 17 204
8 veckor 19 089
9 veckor 20 849
10 veckor 22 491
11 veckor 24 020
12 veckor 25 440
13-52 veckor  +2 120 / vecka
extra natt 489 / natt

 

Vad våra elever säger

Harry Testimony for LTL
Harry
Storbritannien
★ ★ ★ ★ ★

"I decided to go for the homestay option. I can confidently say I think I made the right choice. Not only did I improve my Chinese more quickly, but I also got more insight into Chinese culture and way of life."

Läs mer

Guillaume Testimony for LTL
Guillaume
Frankrike
★ ★ ★ ★ ★

"I found out about LTL online and decided to take a punt. I had a Chinese Mum, Dad and a Sister, which is pretty cool. There was a lot of healthy food and we discussed what happened each day over food."

Läs mer

Priscilla Testimony for LTL
Priscilla
Kanada
★ ★ ★ ★ ★

"The accommodation was very clean and comfortable. My host family was extremely kind and warm. They went out of their way to include me in their daily lives. Living with the Cai family was the highlight of my stay in Shanghai."

Läs mer

FAQ

Varför väljer 80% av eleverna hos LTL att bo hos värdfamilj?

Våra värdfamiljer i Shanghai är en unik och otrolig möjlighet som de inte vill missa. Möjligheten att få välkomnas in i en familj med öppna armar är något som de vårdar och värdesätter. Trots de uppenbara anknytningarna som skapas och upplevelserna är det främsta skälet att värdfamiljsalternativet är så populärt för att deras kinesiska kommer att utvecklas snabbare. Att bo hos en kinesisk familj, leva och andas mandarin och kinesisk kultur betyder att de kommer avancera snabbt.

Kommer min värdfamilj att tala engelska?
Generellt inte alls. Där kanske finns det udda tillfället där en familjemedlem i din värdfamilj kan prata lite engelska eller förstå lite, men vi uppmuntrar dem aktivt att inte tala engelska bara för att det gynnar din kinesiska ytterligare. Att övervinna språkbarriären är en av de stora utmaningarna med en hemvistelse och oavsett om du hanterar det genom gestikulation eller mobiltelefonappar, kommer du att klara det och du kommer att älska känslan. Å andra sidan, om du vill bo med en familj som kan tala engelska kan detta också arrangeras. Var vänlig berätta för oss i förväg. När kinesiska familjer ansöker om att bli värdfamilj med LTL ägnar vi mycket tid på att se till att de vet att de passar perfekt för våra LTL-elever.

Kan ni ge mig mer information om boendet?
Våra värdfamiljer kommer från en medel- till överklassbakgrund, vilket betyder att boendet hos din värdfamilj kommer att vara av god standard. Alla lägenheter har WiFi och ett privat sovrum. Köket har ett kylskåp och lägenheterna är utrustade med luftkonditionering och värme. Toaletterna är vanliga västerländska toaletter. Vi kommunicerar nära med värdfamiljerna för att se till att allt finns på plats för en bekväm vistelse för alla elever.

Bör jag närvara vid varje måltid, morgon och kväll?
Vi uppmuntrar studenter att närvara vid så många måltider som möjligt men det kommer att finnas tillfällen där du spenderar en kväll med LTL-elever och personal eller om du vill prova gatumat eller en lokal restaurang. Det är inget problem alls, men se till att du meddelar din värdfamilj i god tid. Du kan kanske berätta för dem på morgonen eller skicka ett meddelande. Var noga med att utbyta kontaktinformation med din värdfamilj.

Språkbarriären skrämmer mig lite, borde jag oroa mig?

Absolut inte. Allt detta är en del av att lära sig kinesiska och uppleva immersion i Kina. Att göra misstag är en viktig del av att lära sig ett nytt språk. Från de mmisstagen lär du dig vad som är rätt och fel. Fortsätt, även under svåra tider. Du hittar en väg runt problemet. Var medveten om att vi alltid finns här för att stödja dig också. Genom WeChat (populär meddelandeapp i Kina som kan jämföras med Whatsapp) kan du få snabba svar från andra elever och du kan alltid prata med personalen när som helst. Om du är helt ny när det gäller att lära sig kinesiska och du vill lära dig några grundläggande fraser innan du anländer, ta en titt på vår förberedelsekurs online.

Om jag inte trivs, kan jag flytta till en annan värdfamilj?

Detta har hittills aldrig hänt på LTL i Shanghai, men om någon verkligen ville byta värdfamilj skulle det naturligtvis inte vara något problem. Låt oss bara veta.

Om jag inte studerar på LTL, kan jag fortfarande bo hos era värdfamiljer i Shanghai?
Tyvärr inte. Våra värdfamiljer tar mycket tid och arbete att ordna och eftersom de är så efterfrågade kan bara heltidsstudenter på över 20 timmar i veckan bo hos våra värdfamiljer i Shanghai.

Har ni några bilder från värdfamiljer?

Ja, du kan besöka vårt fotogalleri med bilder från värdfamiljer i Shanghai.

Får jag min egen nyckel?
Ja, din värdfamilj kommer att förse dig med husnyckel. Du kommer naturligtvis också att kunna låsa din sovrumsdörr.

Vad händer om jag inte vet hur jag kommer till skolan på första dagen?
Din värdfamilj kommer att följa dig till skolan på måndag morgon. Förhoppningsvis kommer du ihåg vägen hem men om inte bara fråga oss i skolan!

Vad händer om jag är ute sent? Är detta något problem?
Så länge du är tyst när du kommer hem kan du naturligtvis stanna ute så länge du vill. Kommunikation är dock viktigt, om du tror att du kommer vara ute väldigt sent kan det vara värt att berätta för din värdfamilj innan du går ut.

Kan någon annan komma tillbaka med mig för att stanna över natten?
Nej. Du bör respektera det faktum att du bor hos en kinesisk familj och detta är inte kulturellt acceptabelt.

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?