Våra värdfamiljer i Peking

Värdfamiljsprogrammet är hjärtat och själen hos LTL Mandarin School.

Vi tror starkt på att för att lära sig ett språk så måste du leva språket. Faktum är att våra initialer till och med står för det: Live The Language (LTL). Och det allra bästa stället att göra det är hemma.

Att leva med en kinesisk familj är inte bara en unik kulturell upplevelse, utan också otroligt värdefullt för att förbättra din talförmåga i mandarin. En hemvistelse med LTL hos en värdfamilj erbjuder dig ett privat sovrum, WIFI, luftkonditionering, värme, fantastisk mat och unika kulturupplevelser.

80% av LTL-studenterna i Peking bor hos en av våra värdfamiljer.

Värdshus i Peking

 • Upplev verkliga kinesiska liv
 • Prata mandarin varje dag
 • Utsökt mat
 • Frukost och middag
 • Privat sovrum
 • WIFI, el, vatten etc. ingår
 • En upplevelse för livet
 • Snabba upp din inlärning av kinesiska

  Snabba upp din inlärning av kinesiska

  Kinesisk immersion - Lär dig kinesiska hela dagen lång
  Mat - Prata över frukost och middag varje dag
  Tala - Öva vad du lärt dig i klassen med din familj
  Bara du - Endast en student per värdfamilj

 • Avslappnad och bekväm miljö

  Avslappnad och bekväm miljö

  Utvalda familjer - Vi väljer varje värdfamilj noggrant
  Verkliga Kina - Bli en del av familjen i deras eget hem
  Allt inkluderat - WiFi, el etc. ingår för din bekvämlighet
  Hjälp - Din värdfamilj och LTL finns alltid här för att hjälpa dig

 • Experter på värdfamiljer

  Experter på värdfamiljer

  Upplevelse - Över 80% av våra studenter väljer värdfamilj
  Matchade för dig - Vi matchar noggrant ihop studenter och familjer
  Val - Vegetariskt, glutenfritt, halal, vegan. Tala om för oss dina önskemål
  Frågor och support - Vid problem eller oro, bara tala med oss

 • Upplev Kina

  Upplev Kina

  Färsk mat - Upplev kinesisk mat varje dag
  Helger och helgdagar - Följ med din kinesiska familj på uflykter och äventyr
  Vardagsliv - Upplev kinesisk TV, musik och mycket mer

LTL värdfamiljer i Peking

Hos oss på LTL tror vi verkligen på immersion i det kinesiska språket, och våra värdfamiljer är en mycket viktig del av detta. Att leva med en kinesisk familj betyder att du talar mandarin varje dag när du kommer hem från skolan. Samtidigt får du en inblick i det verkliga kinesiska livet, du får träffa lokala Pekingbor och får möjlighet att skaffa kinesiska vänner. Att leva med en kinesisk värdfamilj kan också ge dig tillgång till en del av Kina som mycket få utlänningar i Peking någonsin får tillgång till – det finns inget bättre sätt att verkligen leva språket än att Live The Language i en värdfamilj.

Värdfamiljernas lägenheter

Våra värdfamiljer bor i bekväma, moderna lägenheter i centrala Peking. Du kommer att ha full tillgång till alla faciliteter hemma, inklusive köket – även om våra studenter vanligtvis ges så mycket mat att mycket få någonsin använder det. Du har ditt eget privata sovrum, antingen med ett privat eller delat badrum. Alla värdfamiljer har luftkonditionering, värme, WIFI etc hemma och alla kostnader är redan inkluderade i priset.

Platser

De flesta av våra värdfamiljer ligger inom gångavstånd från vår skola i Pekings centrala affärsdistrikt. Från de värdfamiljer där du behöver ta tunnelbana eller buss till skolan är restiden nästan alltid mindre än 30 minuter, och vi garanterar att det aldrig tar mer än 45 minuter till skolan.

Priser (kinesisk yuan)

Det är möjligt att bo hos en kinesisk värdfamilj så länge du vill, vare sig det är en vecka eller ett helt år. Nedan visas priserna för några exempel på hemvistelser.

Antal veckor Frukost och middag
1 vecka 2 935
2 veckor 5 698
3 veckor 8 298
4 veckor 10 742
5 veckor 13 037
6 veckor 15 188
7 veckor 17 204
8 veckor 19 089
9 veckor 20 849
10 veckor 22 491
11 veckor 24 020
12 veckor 25 440
13-52 veckor  +2 120 / vecka
extra natt 489 / natt

Inkluderar:

 • Boende hos en riktig kinesisk familj
 • Ditt eget privata sovrum
 • Skrivbord, säng och sängkläder tillhandahålls
 • Verklig immersion: endast en student per familj
 • WIFI, värme, luftkonditionering, vatten etc.
 • Måltider enligt listan
 • Tillgång till alla faciliteter

Tillgängliga alternativ

 • Vegansk, vegetarisk och glutenfri
 • Halal, kosher och andra speciella dietkrav
 • Tonåringssvänliga: speciellt utvalda familjer för minderåriga
 • Engelska: om du vill kan du begära en familj som också talar engelska
 • Det är möjligt att boka en hemvistelse utan mat om någon vill ha det, i det här fallet skulle det bli 10% rabatt. Även om vi rekommenderar att gå med ovanstående alternativ med mat eftersom måltiderna är bra för att sitta ner med familjen och öva din kinesiska.

Obs : Som alltid med LTL tillkommer inga extra kostnader eller extra avgifter. Du kommer inte att debiteras en förmedlingsavgift, registreringsavgift, något högsäsongstillägg eller andra löjliga ”avgifter” som vissa företag lägger på.

Vad våra elever säger

Kyle Testimony for LTL
Kyle
USA
★ ★ ★ ★ ★

Kyle avvarade lite tid för att berätta om sin erfarenhet av att leva med en kinesisk familj. Som nybörjare på kinesiska och ny i Peking var detta lite av ett äventyr. Se honom beskriva utmaningarna och de framsteg han gjort där.

Läs mer

Inge Testimony for LTL
Inge
Nederländerna
★ ★ ★ ★ ★

"Angelina invited me to her home town for Chinese New Year. I went for the first time on a train, which the compartment was full with people. The trip was 14 hours, it was an experience I'll never forget! Her family were very sweet "

Läs mer

Savannah Testimony for LTL
Savannah
Australia
★ ★ ★ ★ ★

"They make really, really good food and do their best to make you feel comfortable. When I was sick Sun Xiao Ying took me to the hospital and waited through the lengthy process with me. They are a very, very lovely couple"

Läs mer

FAQ

Hur väljer ni era värdfamiljer?
Ända sedan LTL startade har värdfamiljer varit kärnan i vår skolfilosofi, och LTL-studenter har bott med värdfamiljer sedan skolans första dag. Vår första värdfamilj var vänner till en farbror till en av våra lärare. Vår andra familj var deras grannar. Konceptet att vara en värdfamilj är ganska främmande för de flesta kineser och en välbärgad familj i Peking skulle vanligtvis aldrig tillåta någon utlänning de inte känner att bo hos dem. Det är därför alla våra värdfamiljer kommer till oss via en personlig kontakt. De kan vara vänner och släktingar till vårt team eller vänner till en av våra befintliga värdfamiljer. Vi känner dem alla personligen, besöker dem regelbundet och ägnar mycket tid åt att upprätthålla en långvarig god relation, vilket bidrar till att de välkomnar våra studenter till sina hem. När du väljer en värdfamilj, snälla hjälp oss att fortsätta det förhållandet genom att vara omtänksam och vänlig.

Hur tvättar jag mina kläder?
Alla familjer har en tvättmaskin. Beroende på familj kommer de att antingen att tvätta åt dig eller visa hur du kan göra det själv.

Får jag en nyckel?
Ja det får du.

Kan jag låsa mitt rum?
Ja det kan du.

Kan jag komma hem sent på kvällen?
Som vuxen kan du komma hem och sova när du vill. Se dock till att du är tyst och inte väcker andra familjemedlemmar när du kommer hem sent.

Kan jag ta med någon hem för att övernatta?
Nej det kan du inte.

Hur kommer jag att matchas med en värdfamilj?
När du har bokat din kurs kommer vi att be dig fylla i ett registreringsformulär där du berättar lite mer om dig och dina preferenser för din värdfamilj. Baserat på detta och många års erfarenhet kommer vi att matcha dig med en lämplig familj för hemvistelse.

Kan jag få en rökande eller rökfri familj?
Absolut kan du det. Vänligen ange dina önskemål i registreringsformuläret för värdfamilj.

Kommer jag att få information om familjen innan jag kommer till Peking?
Ja det kommer du. Vi skickar information om värdfamiljen och några bilder under veckan före ankomst.

Ska jag ta med en present?
Även om du definitivt inte är skyldig att ta med någonting alls, är presenter i Kina i allmänhet alltid väl mottagna. Om du vill ta med en present, kan allt från ditt hemland som inte finns i Kina, som till exempel lokal mat, en bildbok eller souvenirer vara en bra idé.

Tips : under din tid i Kina kommer du troligtvis att träffa en hel del människor som har ansträngt sig för att hjälpa dig med ditt liv här och som du kanske kommer att känna att du vill tacka på något sätt. Att ta med ett par extra ”nödfallspresenter” hemifrån kan vara en god idé.

Kan jag byta värdfamilj?
Även om det är extremt sällsynt att någon begär att byta familj – senast detta hände var 2015 – är det möjligt att byta familj när som helst om du är olycklig.

Jag studerar inte på LTL, kan jag fortfarande ansöka om boende hos värdfamilj?
Nej det kan du inte. Vi lägger enormt mycket tid och arbete på att hantera vårt nätverk av värdfamiljer och våra värdfamiljer är mycket efterfrågade. Av den anledningen kan vi bara erbjuda vårt boende hos värdfamiljer för heltidsstudenter på LTL. Heltid innebär att du studerar i ett program med minst 20 timmar i veckan, antingen i en liten grupp eller tar privatlektioner.

Kan jag se några bilder?
Ja självklart kan du det. Titta i vårt fotogalleri med foton från värdfamiljer.

Hur kommer jag till skolan på min första dag?
Den första skoldagen kommer din värdfamilj att visa dig vägen till skolan och om nödvändigt hämta dig efteråt också. På startdatum för nybörjare, se till att du kommer dit klockan 08.00. I annat fall kom gärna ungefär en timme innan du börjar dina lektioner, så att vi kan visa dig runt lite. På den här webbplatsen kan du finna en lista över alla våra startdatum för nybörjarkurs i kinesiska i Peking.

Jag har fortfarande några frågor - vad kan jag göra?
Fråga oss helt enkelt genom att skicka ett meddelande via vårt kontaktformulär eller ett e-postmeddelande direkt till [email protected]. Du kommer vanligtvis att ha ett svar inom några timmar och du behöver aldrig vänta mer än 24 timmar på svar under arbetsdagar.

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?