Lär ut engelska i Kina med LTL

Lär dig kinesiska i Peking medan du bor hos en värdfamilj till ett rabatterat pris i utbyte mot att undervisa dem i engelska sex timmar per vecka.

Detta är ett utmärkt alternativ om du har en snäv budget, men ändå vill ha en upplevelse att leva med en värdfamilj. Du kommer att få ditt eget rum, inklusive halvpension och hela upplevelsen av att ha en kinesisk familj.

Att lära ut engelska hos en värdfamilj ger dig en möjlighet att bo med en kinesisk familj och spara pengar medan du studerar mandarin.

Lär ut engelska i Kina med LTL

 • Bo med en kinesisk familj
 • Lär ut engelska i Kina
 • Studera mandarin på LTL-skolan
 • Spara pengar
 • Inkluderar frukost och middag
 • WIFI, el, vatten etc. ingår

Att lära ut engelska under sex timmar per vecka hemma hos din värdfamilj ger dig fortfarande gott om tid att utforska Peking och arbeta på dina egna kunskaper i mandarin.

Värdfamiljer som vill lära sig engelska är särskilt populärt på LTL Mandarin School Shanghai, men kan också erbjudas i Peking.

 • Undervisa i engelska och få erfarenhet

  Undervisa i engelska och få erfarenhet

  Lär ut engelska - Sex timmar per vecka
  Avslappnat - Undervisa bekvämt i hemmet
  Arbeta utomlands - Få erfarenhet av att undervisa utomlands
  Alla är vinnare - Bättra på din kinesiska medan din familj lär sig engelska

 • Spara pengar och få en fantastisk upplevelse

  Spara pengar och få en fantastisk upplevelse

  Spara 50% - Halva priset av en vanlig hemvistelse
  Samma fördelar - Upplev att bo med en kinesisk värdfamilj
  Lägenheter av hög standard - Sovrum, badrum, WiFi allt ingår
  Full immersion - Använd mandarin hemma och i skolan hela dagen

 • Lär dig kinesiska varje dag

  Lär dig kinesiska varje dag

  Värdfamilj - Lär dig kinesiska vid middagsbordet med din familj
  Framsteg dagligen - Studera i skolan, applicera hos din värdfamilj
  Kinesisk mat - Lär dig namnen på dina favoriträtter
  TV och filmer - Absorbera kinesisk tv och mandarin dygnet runt

 • Bli en del av LTL

  Bli en del av LTL

  Nära anknytning - Från lärare och personal till elever. Vi är en nära familj
  Lunchklubb - Gå med oss och ät lunch varje dag
  Sociala efter lektionstid - Var en del av våra sociala evenemang varje vecka
  Support - Vår personal och studentrådgivare är här för att hjälpa dig

Undervisning i engelska i Kina – vad andra sagt om det

Undervisningen i engelska

Du kommer att få ett schema varje vecka över när du ska undervisa. Detta kommer naturligtvis alltid att ligga utanför dina egna lektionstider.

Men det betyder också att du kanske måste justera några av dina planer efter skolan och under helgen lite för att passa in i undervisningsplanen.

Om din elev går med på det kan det vara möjligt att justera undervisningstiderna, men det beror på din elevs tillgänglighet och du måste vara lite flexibel. Alla lektioner undervisas hos din värdfamilj och du behöver inte förbereda något material i förväg.

Vem du kommer att undervisa beror på familjen, men ganska ofta är det ett barn eller en tonåring som behöver ytterligare stöd utanför sina engelskalektioner i skolan.

Skillnader mot vanlig hemvistelse hos värdfamilj

Hemvistelser där du lär ut engelska hos en värdfamilj kan ibland ligga lite längre bort från skolan än vanliga LTL-hemvistelser – upp till en timmes restid.

Det kommer också alltid att finnas minst en familjemedlem som har någon form av motivation till att lära sig engelska.

Detta innebär att även om du naturligtvis aldrig är skyldig att tala engelska utanför undervisningstiden, kan det kanske inte vara en lika idealisk miljö för en total immersion i kinesiska jämfört med en vanlig hemvistelse.

Om du gillar att lära ut engelska eller har en mycket snäv budget är detta ett bra alternativ. För de snabbaste framstegen i Mandarininlärning är emellertid en normal hemvistelse eller ett program med immersion i kinesiska mer effektivt.

Priser (kinesiska Yuan)

Varaktighet Pris i CNY
1 vecka 1 467
2 veckor 2 849
3 veckor 4 149
4 veckor 5 371
5 veckor 6 518
6 veckor 7 594
7 veckor 8 602
8 veckor 9 544
9 veckor 10 425
10 veckor 11 246
11 veckor 12 010
12 veckor 12 720
13-52 veckor 1 060 / vecka
extra natt 236 / natt

Inkluderar

 • Ditt privata rum med skrivbord och garderob
 • Alla räkningar, inklusive uppvärmning, luftkonditionering och WIFI
 • Halvpension: frukost och middag ingår
 • Högst en timmes resetid till skolan – ofta mindre
 • Att leva med en riktig kinesisk familj
 • Möjlighet att få erfarenhet av att undervisa i engelska

Som alla  kurser i kinesiska hos LTL och boendealternativ kan du boka en hemvistelse hos en värdfamilj för att undervisa i engelska på hur lång tid du vill. Detta gäller både före eller efter din kurs i kinesiska i Peking. Nedan finns några populära exempel på tider, se vår PDF över kurser i kinesiska och boende för alla priser.

FAQ

Hur fungerar det den första veckan?
Med jetlag, ny kultur och nytt språk kan de första dagarna i Peking ibland vara ganska intensiva. Din familj kan skjuta upp dina första timmar med undervisning i engelska tills du har kommit mer tillrätta. Se dock till att du tar igen alla dessa lektioner så snart som möjligt och att du kanske måste justera schemat för dina aktiviteter efter skolan lite efter detta.

Hur kommer jag till skolan?
Din familj kommer att visa dig vägen till skolan första dagen.

Ska jag ta med en present?
Även om du naturligtvis inte behöver, är det alltid ett bra sätt att starta förhållandet att ta med en present från ditt hemland. Allt som är speciellt med ditt hemland och som inte lätt kan köpas i Kina, som souvenirer eller mat, kan vara en bra idé till present.

Kommer det att finnas tillräckligt med mat?
Åh ja det kommer det! Våra värdfamiljer är kända för sina stora portioner och deras utsökta mat. Var beredd på att sakna och längta efter riktig hemlagad kinesisk mat i många år efter att du kommer hem.

Hur mycket engelska behöver jag kunna?
Det bör antingen vara ditt modersmål eller så bör du kunna tala flytande engelska. Vi kommer att utvärdera din nivå av engelska innan vi accepterar dig till programmet. Om du inte är säker på om du är din nivå av kunskap i engelska är hög föreslår vi att du tittar på andra boendealternativ.

Kommer jag att kunna prata mandarin hemma?
Ja naturligtvis kommer du att kunna det. Det normala kommunikationsspråket i alla kinesiska hem i Peking är naturligtvis mandarin. Eftersom det åtminstone är en familjemedlem som försöker lära sig engelska, kommer du dock inte att uppleva en fullständig immersion i det kinesiska språket som med en vanlig hemvistelse.

Hur tvättar jag mina kläder?
Det kommer att finnas en tvättmaskin i hemmet som du kan använda. Beroende på familj kan det i vissa fall hända att familjen tvättar åt dig också.

När äter kinesiska familjer vanligtvis middag?
Normal middagstid i Kina är mellan 6:30 och 19:00. Vanligtvis kommer en måltid att bestå av flera kött- och grönsaksrätter, ris eller nudlar och det kommer alltid att finnas mycket att äta.

Behöver jag ta med egna lakan?
Linne och lakan tillhandahålls av familjen. Om du inte har några specifika produkter eller märken du behöver, finns det verkligen inget behov för dig att ta med dig några av dessa saker. Du kan köpa allt du behöver i form av dagliga hushållsartiklar och hygienartiklar i Kina och spara dig själv besväret med att bära allt med dig på ett plan. Det finns en enorm Walmart megastore mycket nära vår skola i Peking där du kan hitta allt från handdukar och tandborstar till mat och kläder.

Ställ oss en fråga!
 • LTL Avatar Johan Brandal
  Johan Brandal, Student Advisor

  Välkommen till LTL Mandarin School!

  Hur kan jag hjälpa dig?